U bent hier:

Welkom eerstejaars

Welkom aankomend eerstejaarsstudenten! Op deze pagina vind je alle informatie over de MFVR om jouw jaar goed te beginnen! Mocht je vragen hebben, stel deze dan vooral op het Eurekaweekterras en schroom niet om op een bestuurslid (roze shirt) af te stappen!

Op deze pagina vind je het belangrijkste om als eerstejaars te weten over de MFVR in het kort!

De MFVR uitgelegd in getallen:

 • 3 pijlers: onderwijs, educatie, gezelligheid
 • 3000 leden + alumninetwerk
 • > 140 activiteiten per jaar
 • 8 bestuursleden
 • 28 commissies
 • 3 disputen

Waarom lid worden?
De MFVR houdt zich bezig met drie pijler: onderwijs, educatie en gezelligheid. We organiseren allerlei activiteiten, waarin deze drie pijlers terugkomen. Zo organiseren we een gala, een carriéredag, sportactiviteiten, borrels en BEEST-feesten, een musical, de week van het onderwijs en nog heel veel meer. Op alle activiteiten is er veel ruimte om je medestudenten te leren kennen, een breed netwerk op te bouwen en vooral voor heel veel gezelligheid. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij de opleiding en is er veel mogelijkheid om via de MFVR hier betrokken bij te raken.

Voor onze leden hebben we aparte cadeau's en kortingen. Zo hebben we bijvoorbeeld exclusief voor leden 15% korting op de studieboeken van Stichting Remedi, alle studiebenodigdheden, alle studiebundels van Slimstuderen en abonnementen. Kortom, de MFVR biedt allerlei mogelijkheden om jezelf te verbreden naast je studie en het beste uit jouw studententijd te halen. Direct inschrijven? 

Klik hier om lid te worden!

Lees hier de commissiecourant!

Wat is een commissie en wat zijn de voordelen hiervan?
Elke commissie bestaat uit 8 leden uit verschillende jaarlagen. Het is de perfecte gelegenheid om studenten uit meerdere jaren te leren kennen. Je leert goed samenwerken en hoe je grote evenementen organiseert. En bovenop dit alles vind je een leuke groep medestudenten om van alles mee te ondernemen in je studententijd! Wil jij meer weten over welke commissies er zijn?

Klik hier om meer te weten over commissies

De Eurekaweek 
Tijdens de Eurekaweek heeft de MFVR een eigen terras in het Erasmus MC. De hele dag is er van alles te doen op het terras en volop de mogelijkheid je mede-aankomend studenten te leren kennen! Ook zijn er elke dag leden van het MFVR-bestuur aanwezig om al je vragen te beantwoorden! Zij lopen rond in hun roze shirt! Stel ze gerust al je vragen over de aankomende studententijd. Ze weten immers erg veel, niet alleen over de MFVR.
De openingstijden van het terras zijn:

 • Maandag 19 augustus 16.00-23.00
 • Dinsdag 20 augustus 16.00-18.00
 • Woensdag 21 augustus 16.00-23.00

Op maandag en woensdag kun je gezellig mee-eten op het terras. Dus kom vooral langs met je gidsengroepje langs! 

Het Eerstejaarsweekend
Elk jaar organiseert de MFVR het Eerstejaarsweekend. Het is een weekend vol gezelligheid, themafeesten en leuke activiteiten, waarbij jij je studiegenoten beter leert kennen en vriendschappen maakt voor de rest van je studietijd. Het weekend vindt plaats op 13 t/m 15 september. De inschrijvingen zullen opengaan woensdag 21 augustus om 17.00. Een kaartje kost ongeveer 40,-. De kaartjes zijn altijd snel op dus wees er snel bij! Het tweede deel van de kaarten gaat op 2 september om 13.00 in de verkoop.

't Vat
De MFVR heeft een eigen bar, genaamd 't Vat. Dit wordt gezien als de huiskamer van de faculteit en is te vinden aan het uiteinde van het Onderwijscentrum. Achter de bar staan enthousiaste medestudenten altijd klaar om je wat lekkers te serveren, van een tosti tot een biertje. 't Vat heeft een ruime menukaart en is met de lunch bomvol gezellig medestudenten. Voor tijdens het studeren is er gratis koffie en thee te halen en op dinsdag en donderdag gratis fruit! Verder is er grote spelletjeskast en is er altijd iemand te porren om een spelletje mee te doen! (Tik ook vooral een bestuurslid uit de bestuurskamer aan om een spelletje te doen!) Kortom, in 't Vat is wat te vinden voor iedereen! Wil je meer weten over 't Vat, de menukaart en deals? 

Klik hier voor meer informatie over 't Vat

De rol van de MFVR binnen het onderwijs
De MFVR vertegenwoordigt al jarenlang dé mening van de geneeskundestudent van Rotterdam. Hiervoor hebben wij twee bestuursleden die zich fulltime bezighouden met het onderwijs. De Commissarissen onderwijs van het MFVR-bestuur houden zich bezig met het bachelor- en masteronderwijs, de facilitaire zaken van het Onderwijscentrum en de landelijke vertegenwoordiging van de Faculteit Erasmus MC. Ze hebben korte lijntjes met de opleiding en nauw contact met medestudenten, om op de hoogte te blijven van de huidige stand van zaken. Ook hebben wij meerdere commissie die betrokken zijn bij het onderwijs: de Jaarvertegenwoordigingen 1, 2 en 3, de Co-Raad, de Student-Docentcommissie en Diversiteit & Inclusie StudentenCOmmissie. Via één van deze commissies is het makkelijk meer te leren over de opleiding en zelf ook nauwer betrokkener te raken bij het onderwijs. Vanwege onze nauwe banden met de opleiding kunnen wij je helpen snel wegwijs te worden in de studie. Heb je bijvoorbeeld vragen over voor wat je bij wie terecht kan in de opleiding of andere vraag gerelateerd aan het onderwijs? Mail ons dan vooral op onderwijs@mfvr.nl. Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen binnen het onderwijs?

Klik hier voor meer informatie over het onderwijs

Overige informatie
De MFVR heeft nog veel meer te bieden dan hier boven samengevat. Kijk voor meer informatie bij de onderstaande linkjes:

Meer weten over de MFVR als vereniging?

Klik hier voor meer informatie over de MFVR

Wil jij weten wat de aankomende activiteiten zijn die de MFVR organiseert? *Wil je graag weten welke activiteiten er dit jaar zullen plaatsvinden? Kijk dan op de Instagram: @mfvrotterdam

Klik hier voor meer informatie over evenementen

Benieuwd naar de disputen van de MFVR?

Klik hier voor meer informatie over de disputen van de MFVR

Op zoek naar een baantje?

Klik hier voor meer informatie over de vacaturebank

Net lid geworden en op zoek naar onze kortingen?

Klik hier voor meer informatie over kortingen

Vragen?
Heb jij vragen over de MFVR, de studie Geneeskunde, de opleiding of over je studententijd in het algemeen? Spreek dan vooral een bestuurslid aan! Ze zitten bomvol ervaring en kunnen je snel op weg te helpen. We zijn ook altijd te bereiken via de mail mfvr@mfvr.nl en onderwijs@mfvr.nl (voor zaken met betrekking tot onderwijs)! 

Evenementen

 • Aanmelding Terrascrew!

  nog bezig tot 31 mei

  Bekijken
 • Barco- x Commissiebedanktborrel

  22 mei 20:00 tot 23:00 uur

  Bekijken
 • Batavierenrace: partycrew

  24 tot 26 mei 2024

  Bekijken

Partners