U bent hier:

Evenementen

De Co-Raad organiseert elk jaar Co-Cursus Avonden (CCA's), de Co-Avond, Co-Borrels en de Witte Jas Ceremonie (WJC). Lees hier meer over deze evenementen. 

Co-Cursus Avond

Tijdens de Co-Cursus Avonden (CCA’s) worden onderwerpen behandeld die in het reguliere onderwijsprogramma niet aan bod komen, of onderwerpen waarvan het handig is om je als coassistent nog eens goed in te verdiepen. De onderwerpen van deze avonden zijn heel verschillend, variërend van klinisch tot meer carrièregericht. Doorgaans nodigen we hiervoor een gastspreker uit, zoals een medisch specialist. 

Onderwerpen van eerdere CCA’s waren bijvoorbeeld: 

 • Interpretatie van het ECG
 • CV & solliciteren 
 • COVID-19, met Diederik Gommers
 • Duik- en hoogtegeneeskunde
 • Artsen zonder Grenzen

De CCA's worden ‘s avonds gehouden, indien mogelijk in een onderwijslokaal van het OWC, en duren meestal zo’n 1,5 uur. Halverwege de avond is een korte pauze, en er wordt gezorgd voor koffie en thee. 

Houd voor de aankondiging van komende CCA’s de kanalen van de Co-Raad in de gaten (Facebook, Instagram en de nieuwsbrief). We hopen je te zien tijdens één van de volgende CCA’s!
(P.S. Weet jij een onderwerp wat je graag behandeld zou zien tijdens de volgende CCA? Mail dan naar coraad@erasmusmc.nl.)

Co-Avond

Elk jaar organiseert de Co-Raad de Co-Avond, een congres/informatieavond om je carrière te boosten, perspectieven bij te stellen of gewoon om je te oriënteren op je carrièrepad. 

De avond begint met een verzorgd diner, waarbij je kunt rondkijken en -vragen bij verschillende informatiestands. Vervolgens kun je aansluiten bij de workshop van jouw keuze. Meestal zijn er twee rondes. Deze gaan over onderwerpen zoals solliciteren, het gebruik van sociale media en persoonlijk leiderschap, of bijvoorbeeld: hoe kies ik het specialisme wat bij mij past? Ook minder belichte carrièremogelijkheden komen aan bod, zoals consultancy in de zorg, werken bij defensie of arts voor verstandelijk gehandicapten. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel waarbij er een uitgebreide selectie van specialisten klaar staat om jouw brandende vragen te beantwoorden, en je uiteraard de kans krijgt om je van je beste kant te laten zien. Zo waren er bij vorige edities specialisten aanwezig van chirurgie, cardiologie, kindergeneeskunde, gynaecologie, KNO, oogheelkunde, orthopedie, anesthesiologie, urologie, MDL, huisartsgeneeskunde, plastische chirurgie, SEH en psychiatrie.

Verder is de avond een zeer geschikt moment om vragen te stellen over hoe jij nu het verschil kan maken als student. Welke kwaliteiten moet jij echt onder de knie hebben om kinderarts te worden en welke aspecten mogen niet missen op je CV? Daarnaast is het ook een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het is als specialist. Kan je 's avonds nog wel naar de lokale sportvereniging? Is het aantal diensten wel goed te combineren met een sociaal leven? Elk jaar passeren nieuwe onderwerpen, nieuwe workshops en nieuwe enthousiastelingen de revue. Mede door de zeer prettige sfeer en vele enthousiaste specialisten kan elk onderwerp aangesneden worden.

Wil je meer informatie over dit evenement of heb jij nog een geweldige idee? Neem dan contact met ons op via coraad@erasmusmc.nl.


Co-Avond in maart 2020

Co-Borrels

De Co-Raad staat ook voor gezelligheid; de boog kan immers niet altijd gespannen staan. We organiseren ieder jaar een aantal borrels en feesten waar alle mooie anekdotes en beginnersblunders onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar gedeeld kunnen worden, in de leukste cafés en gelegenheden van Rotterdam! 

Gezien het drukbezette leven van de coassistent worden de Co-Borrels op vrijdagavond gehouden. ​Houd de sociale media goed in gaten voor verdere informatie betreft aanstaande evenementen! 


Co-Borrel in Mooie Boules

Co-sportevenement

Een aantal keer per jaar worden er sportklasjes voor coassistenten georganiseerd. Deze klasjes vallen op een doordeweekse avond en zijn heel divers: van kickboksen tot ro-cycle, van bootcamp tot boulderen. Voor de sportklasjes worden er goede deals gesloten, zodat co's voor een studentenprijsje kunnen sporten. Vaak zijn er maar een beperkt aantal plekken, dus mocht er een sportklasje voorbij komen waar je graag heen wilt, wees op tijd met het kopen van een ticket. De laatste updates over de sportklasjes vind je op de socials.

Co-start

Het begin van de masterperiode kan best spannend zijn: ander soort onderwijs, een nieuwe groep medestudenten om je heen en je gaat eindelijk de praktijk in. Om de nieuwe coassistenten een beetje in de goede richting te sturen is de Co-start, een middag speciaal georganiseerd voor de nieuwe instroom masterstudenten.

De co-start is een middag in de eerste week van het onderwijsblok Interne Geneeskunde, die speciaal is vrijgeroosterd van onderwijs. Deze middag komen er interessante sprekers en worden er leuke workshops georganiseerd. De middag wordt afgesloten met een gezellige borrel in het Vat.

Deze middag is geheel vrijblijvend en dus een unieke kans om je mede-studenten te leren kennen en extra tips & tricks te krijgen over de coschappen. Ook krijgen de studenten een gratis compendium zakboekje mee.

Evenementen

 • Aanmelding Terrascrew!

  nog bezig tot 31 mei

  Bekijken
 • Barco- x Commissiebedanktborrel

  22 mei 20:00 tot 23:00 uur

  Bekijken
 • Batavierenrace: partycrew

  24 tot 26 mei 2024

  Bekijken

Partners