U bent hier:

Evenementen

De Co-Raad organiseert elk jaar Co-Cursus Avonden (CCA's), de Co-Avond, Co-Borrels en de Witte Jas Ceremonie (WJC). Lees hier meer over deze evenementen. 

Co-Cursus Avond

Tijdens de Co-Cursus Avonden (CCA’s) worden onderwerpen behandeld die in het reguliere onderwijsprogramma niet aan bod komen, of onderwerpen waarvan het handig is om je als coassistent nog eens goed in te verdiepen. De onderwerpen van deze avonden zijn heel verschillend, variërend van klinisch tot meer carrièregericht. Doorgaans nodigen we hiervoor een gastspreker uit, zoals een medisch specialist. 
Onderwerpen van eerdere CCA’s waren bijvoorbeeld: 

 • Interpretatie van het ECG
 • CV & solliciteren 
 • COVID-19, met Diederik Gommers
 • Duik- en hoogtegeneeskunde
 • Artsen zonder Grenzen

De CCA's worden ‘s avonds gehouden, indien mogelijk in een onderwijslokaal van het OWC, en duren meestal zo’n 1,5 uur. Halverwege de avond is een korte pauze, en er wordt gezorgd voor koffie en thee. 
Houd voor de aankondiging van komende CCA’s de kanalen van de Co-Raad in de gaten (Facebook, Instagram en de nieuwsbrief). We hopen je te zien tijdens één van de volgende CCA’s!
(P.S. Weet jij een onderwerp wat je graag behandeld zou zien tijdens de volgende CCA? Mail dan naar coraad@erasmusmc.nl.)

Co-Avond

Elk jaar organiseert de Co-Raad de Co-Avond, een congres/informatieavond om je carrière te boosten, perspectieven bij te stellen of gewoon om je te oriënteren op je carrièrepad. 

De avond begint met een verzorgd diner, waarbij je kunt rondkijken en -vragen bij verschillende informatiestands. Vervolgens kun je aansluiten bij de workshop van jouw keuze. Meestal zijn er twee rondes. Deze gaan over onderwerpen zoals solliciteren, het gebruik van sociale media en persoonlijk leiderschap, of bijvoorbeeld: hoe kies ik het specialisme wat bij mij past? Ook minder belichte carrièremogelijkheden komen aan bod, zoals consultancy in de zorg, werken bij defensie of arts voor verstandelijk gehandicapten. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel waarbij er een uitgebreide selectie van specialisten klaar staat om jouw brandende vragen te beantwoorden, en je uiteraard de kans krijgt om je van je beste kant te laten zien. Zo waren er bij vorige edities specialisten aanwezig van chirurgie, cardiologie, kindergeneeskunde, gynaecologie, KNO, oogheelkunde, orthopedie, anesthesiologie, urologie, MDL, huisartsgeneeskunde, plastische chirurgie, SEH en psychiatrie.

Verder is de avond een zeer geschikt moment om vragen te stellen over hoe jij nu het verschil kan maken als student. Welke kwaliteiten moet jij echt onder de knie hebben om kinderarts te worden en welke aspecten mogen niet missen op je CV? Daarnaast is het ook een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan over hoe het is als specialist. Kan je 's avonds nog wel naar de lokale sportvereniging? Is het aantal diensten wel goed te combineren met een sociaal leven? Elk jaar passeren nieuwe onderwerpen, nieuwe workshops en nieuwe enthousiastelingen de revue. Mede door de zeer prettige sfeer en vele enthousiaste specialisten kan elk onderwerp aangesneden worden.

Wil je meer informatie over dit evenement of heb jij nog een geweldige idee? Neem dan contact met ons op via coraad@erasmusmc.nl.


Co-Avond in maart 2020

Co-Borrels

De Co-Raad staat ook voor gezelligheid; de boog kan immers niet altijd gespannen staan. We organiseren ieder jaar een aantal borrels en feesten waar alle mooie anekdotes en beginnersblunders onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar gedeeld kunnen worden, in de leukste cafés en gelegenheden van Rotterdam! 

Gezien het drukbezette leven van de coassistent worden de Co-Borrels op vrijdagavond gehouden. ​Houd de sociale media goed in gaten voor verdere informatie betreft aanstaande evenementen! 


Co-Borrel in Mooie Boules

Witte Jas Ceremonie

Elke masterstudent zal aan het begin van zijn of haar coschappen uitgenodigd worden voor de Witte Jas Ceremonie (WJC). Als coassistent mag je gaan meedraaien in de zorg, en dat betekent ook dat je je voor het eerst in een lange witte doktersjas mag steken! Dat is in de eerste plaats natuurlijk iets om te vieren. Daarnaast is het ook een mooi moment om stil te staan bij de verantwoordelijkheden die je draagt als coassistent, en later de verantwoordelijkheden die je als arts zult dragen. De WJC staat in lijn met de bachelorverklaring uit het eerste jaar, en met de Eed van Hippocrates die elke afgestudeerde arts uiteindelijk aflegt.

Doorgaans wordt de WJC ‘s middags gehouden. Het is een formele ceremonie waarbij het cortège van de medische faculteit aanwezig is. Hoogleraren en andere sprekers zullen diverse kanten van de zorg en het zijn van coassistent belichten. Uit de betreffende jaarlichting zal een aantal studenten gevraagd worden om een verklaring op te stellen waarin zij hun doelen, idealen en verantwoordelijkheden voor de komende coschappen toelichten. Deze zal door hen voorgelezen worden. 

Disclaimer: hoe goed het waarschijnlijk ook zal voelen, de witte jas moet je aan het einde van de ceremonie helaas weer inleveren. Tevens is het bijwonen van deze ceremonie verplicht voor het behalen van je master.


Witte Jas Ceremonie

Evenementen

 • Lunchlezing 2.3

  06 december 12:30 tot 13:30 uur

  Bekijken
 • Vatavond x Disputen

  06 december 18:00 tot 23:30 uur

  Bekijken
 • DISCO activiteit

  08 december 12:00 tot 15:00 uur

  Bekijken

Partners