U bent hier:

Wie zijn wij?

De Co-Raad zet zich in voor de belangen van coassistenten van het Erasmus MC. Maar wie is de Co-Raad precies? Lees hier meer over hun taken en hoe jij kan solliciteren voor de Co-Raad!

De Co-Raad

    Mees Kommer – voorzitter
    Fien Geskes – vicevoorzitter
    Saskia van Bergen – secretaris
    Daniël van der Spek – penningmeester
    Duyen Vu – promotie 
    Amber de Jong 
    Daniek Teijema
    Max van Bavel 
    Iris Koedijk
    Daniëlle Gebhard
    Hilco Smit 
    Joshua Lieuw-On
    Ruben den Ouden
    Ini Zwart
    Odette Betram
    Sikun Fan
    Nikki Bakker - QQ (assessor externe)
    Ellen Kremer - QQ (commissaris onderwijs externe)

Commissies
De Co-Raad bestaat uit verschillende commissies. Elke commissie bestaat uit ongeveer 4 Co-Raad leden.

 • Borrel en feestcommissie: Iedere 6 weken wordt er een Co-Borrel georganiseerd. Dit vindt plaats in verschillens barretjes en cafés door Rotterdam. Deze Co-Borrels zijn altijd op vrijdagavond. Als commissie ben je op zoek naar leuke locaties en probeer je goede deals te maken voor de co-assistenten.
 • CCA commissie: Iedere 6 weken wordt er door de Co-Raad een Co-Cursus Avond georganiseerd. Hierbij worden onderwerpen besproken door interessante sprekers die tijdens het curriculum niet/weinig aanbod komen. Het doel van de commissie is om interessante lezingen/ workshops waarin coassistenten geïnteresseerd zijn.
 • Sportcommissie: In deze nieuwe commissie zijn we van plan om voor de coassistenten sportactiviteiten te organiseren om extra ontspanning en gezelligheid te bieden.
 • Co-Avondcommissie: Jaarlijks is er een Co-Avond. Hiervoor worden verschillende sprekers uitgenodigd. Dit is gericht op carrière. Een aantal maanden wordt er door de commissie gewerkt aan een avond vol met activiteiten zoals een markt, workshops, lezingen en een netwerkborrel. Elk jaar kan de commissie een eigen thema en invulling bedenken van de avond.
 • Onderwijscommissie: De onderwijs commissie sluit aan bij verschillende vergaderingen met de opleiding en de verschillende affiliatie ziekenhuizen. In deze vergaderingen is de Co-Raad aanwezig om de belangen van de coassistenten te behartigen. Onder het kopje werkzaamheden zijn verschillende vergaderingen benoemd zoals het ODC, KKF en meer.
 • Sollicitatiecommissie / D&I: Dit is de nieuwste commissie van de Co-Raad en regelt het reilen en zeilen rondom de sollicitaties. Om de sollicitaties en de activiteiten rondom sollicitaties gestroomlijnder te laten verlopen is deze commissie in het leven geroepen. Ook denken zij na over diversiteit en inclusiviteit binnen de Co-Raad, de opleiding en in de evenementen die de Co-Raad organiseert. 

LICO
Landelijke Intervisie Co-Raden. Hier komen de verschillende Co-Raden van Nederland bij elkaar. Er worden ideeën uitgewisseld over de structuur en bezigheden van de Co-Raden, om ervaringen te delen en samen na te denken over oplossingen voor uitdagingen waar we tegen aan lopen als Co-Raden.  De LICO wordt elke keer door een andere Co-Raad georganiseerd.

Taken
De Co-Raad zet zich in voor de belangen van coassistenten van het Erasmus MC. Op het gebied van onderwijs houdt de Co-Raad zich bezig met het evalueren en optimaliseren van de co-schappen. Dit doen we ondermeer door op verschillende niveaus te overleggen met onderwijsorganen (discipline- en affiliatiecoordinatoren, Erasmus School of Medicine, MORE e.a.) en coassistenten zelf (Interfacultair Medisch Studentenoverleg, co-lunches). Om de co-schappen meer kleur te geven worden er een aantal keer per jaar activiteiten georganiseerd voor coassistenten ten behoeve van ontspanning, het delen van ervaringen en het vergroten van je netwerk.

Contact
Mail: coraad@erasmusmc.nl
Website: https://mfvr.nl/co-raad
Facebook: facebook.com/rotterdamcoraad
Twitter: @coraadrotterdam
Instagram: @coraad_rotterdam

Evenementen

 • Week van het onderwijs

  12 tot 16 juni 2023

  Bekijken
 • MORE-onderwijsprijs

  15 juni 17:00 tot 20:00 uur

  Bekijken
 • BEEST-strandfeest

  16 juni 17:00 tot 23:00 uur

  Bekijken

Partners