U bent hier:

Commissie tijdens Corona

30/06/2021

Commissie tijdens Corona

Onze vereniging telt 25 commissies die elke week de leukste activiteiten voor de MFVR verzinnen. Door de coronapandemie is het helaas een stuk lastiger als commissie om samen te vergaderen en leuke uitjes en activiteiten te organiseren. Hoe blijf je als commissie hecht en wat voor alternatieve evenementen kun je allemaal bedenken? Elke maand vertelt een commissielid uit een commissie zijn of haar ervaringen. Deze maand Jorrit Bakker uit de Sportcommissie.

'Waarom heb je gekozen om deze commissie te gaan doen?'
De sportcommissie is zo leuk omdat je het hele jaar door activiteiten hebt om te organiseren. Daarnaast kon het sporten ondanks corona gelukkig nog wel doorgaan.

'Wat doet jouw commissie precies?'
Te veel om op te noemen. Dit jaar organiseerde de sportco voor het eerst sportklasjes. Gedurende het hele jaar door kan je dan meedoen aan losse trainingen in allerlei leuke en bijzondere sporten. Zo was er een online dansworkshop, boksen, padel en zelfs paintball! En natuurlijk het beachvolleybaltoernooi als slotfeest. Normaal komt daar ook nog de batavierenrace bij. Genoeg om te organiseren dus, en het leuke is dat je bij veel activiteiten ook zelf mee kunt doen.

'Wat vind je het leukst aan de commissie?'
De allerbeste commissieleden. Naast alle activiteiten hebben we ook met elkaar van alles georganiseerd. Van een online kahoot met gênante verhalen en babyfoto’s tot zeer gezellige avondjes met niet nader te noemen drankspelletjes. Jullie maken de sportco de leukste commissie jongens, complimenten! (niet de slimste commissie btw, pro tip; kies nooit iemand van de sportco als je 30 seconds gaat spelen).

'Hoe is het om jouw commissie te doen tijdens de coronapandemie?'
Ondanks corona hebben we er met zijn allen het beste van gemaakt. Als sportco hadden we natuurlijk het voordeel dat veel sporten fysiek mochten. Maar ook de online sportklasjes waren een succes. Met een beetje creativiteit hebben we er een mooi jaar van kunnen maken.

'Wat voor tips heb je om een commissie zo hecht mogelijk te laten worden, zeker tijdens deze coronapandemie?'
'Naast al het online vergaderen hebben we veel in kleine groepjes vergaderd toen dat wel mocht en laatst zelfs een vergadering op het terras. Spreek desnoods in twee- of drietallen af zodat je je commissie beter leert kennen. En doe daarnaast vooral mee met alle andere leuke activiteiten van de MFVR.'

'Omschrijf jouw commissie in 1 woord'
Bloedfanatiek!

Partners