U bent hier:

Commissie tijdens Corona

01/06/2021

Onze vereniging telt 25 commissies die elke week de leukste activiteiten voor de MFVR verzinnen. Door de coronapandemie is het helaas een stuk lastiger als commissie om samen te vergaderen en leuke uitjes en activiteiten te organiseren. Hoe blijf je als commissie hecht en wat voor alternatieve evenementen kun je allemaal bedenken? Elke maand vertelt een commissielid uit een commissie zijn of haar ervaringen. Deze maand Hassnae Boubrik uit de Jaarvertegenwoordiging 1. 

Waarom heb je gekozen om jouw commissie te gaan doen?
'Als jaarvertegenwoordiger ben je een aanspreekpunt voor het jaar en werp je een kritische blik naar het onderwijs. Ik vind het fijn dat ik een aanspreekpunt ben, omdat ik zo met veel mensen in aanraking kom. Als voorzitter vind ik het belangrijk dat de sfeer binnen de commissie gezellig is, maar ook dat alles wordt gedaan wat gedaan moet worden.'

Wat doet jouw commissie precies?
De JVT-1 bestaat uit acht studenten die elke onderwijslijn van elk blok evalueren. Daarnaast bundelen wij de tentamencommentaren na elk tentamen. Na elk thema hebben we een mondelinge evaluatie, waarin de belangrijkste punten worden besproken met de adjunct bachelor coördinator en docenten. Daarnaast vergaderen we elke week een uur en gaan wij erachteraan als er een probleem is die wij doorgespeeld krijgen van de studiegroepvertegenwoordigers. Ook zijn we aanwezig bij de MORE- en klankbordvergaderingen van de MFVR.

Wat vind je het leukst aan de commissie?
Het leukste vind ik de vergaderingen waarin we elkaar elke week een beetje beter leren kennen. We kletsen bij over privé- en over JVT-zaken.

Hoe is het om jouw commissie te doen tijdens de coronapandemie?
Een deel van onze commissie heeft elkaar nog nooit in het echt gezien, dit is heel gek natuurlijk. We werken goed samen en we hebben elkaar allemaal online gezien en gesproken, maar door de lockdown en onzekerheid is het erg lastig om af te spreken.

Wat voor tips heb je om een commissie zo hecht mogelijk te laten worden, zeker tijdens coronapandemie?
Neem elke kans om elkaar te zien, na een fysieke les bijvoorbeeld en maak de vergaderingen zo gezellig mogelijk door bijvoorbeeld ene spel te doen als er tijd over is.

Omschrijf jouw commissie in een woord
Gezellige-probleemoplossende-verantwoordelijke-vraagbaakclub

Wil jij een stukje schrijven voor jouw commissie? Laat het dan weten via abactis@mfvr.nl!

Partners