U bent hier:

Commissie tijdens corona: Almanakcommissie

02/05/2021

Onze vereniging telt 25 commissies die elke week de leukste activiteiten voor de MFVR verzinnen. Door de coronapandemie is het helaas een stuk lastiger als commissie om samen te vergaderen en leuke uitjes en activiteiten te organiseren. Hoe blijf je als commissie hecht en wat voor alternatieve evenementen kun je allemaal bedenken? Elke maand vertelt een commissielid uit een commissie zijn of haar ervaringen. Deze maand Felice Schyns uit de Almanakcommissie.

Waarom heb je gekozen om deze commissie te gaan doen?
'De almanak is iets wat, ondanks COVID, toch gemaakt moet worden. Ik vond de zekerheid hiervan fijn en vond het leuk om ondanks corona echt ergens mee aan de slag te kunnen!'

Wat doet jouw commissie precies?
'Wij zetten de Almanak in elkaar! Het jaarboek wordt elk jaar weer opgevuld met leuke rubrieken, verslagjes en foto’s. Niet alleen denken wij aan wat erin komt, maar ook hoe de Almanak eruit gaat zien en wat het thema ervan wordt! Dit jaar zijn de foto’s helaas wat moeilijk te krijgen door het gebrek aan fysieke activiteiten, maar met de meiden uit mijn commissie proberen we dit op allerlei creatieve manieren op te lossen. (en mocht je toch leuke foto’s hebben van jouw behind the scences van Zoom borrels: stuur ze vooral door naar almanak@mfvr.nl).'

Wat vind je het leukst aan de commissie?
'De meiden zijn stuk voor stuk echt schatten. Ik vind het leuk als ik weer nieuwe blikken en ideeen hoor tijdens de vergadering. Het leukste om te doen is nu toch gekke rubrieken verzinnen.'

Hoe is het om jouw commissie te doen tijdens de coronapandemie?
'Helaas gaan fysieke vergaderingen erg lastig, dus tijdens Corona zitten we vaak te Zoomen. Ook foto’s maken gaat lastig door het gebrek aan fysieke activiteiten. Door Corona zijn er wat stilistische keuzes wat betreft de opzet van het jaarboek al voor ons gemaakt helaas.'

Wat voor tips heb je om een commissie zo hecht mogelijk te laten worden, zeker tijdens deze coronapandemie?
'Zoom vergaderingen kunnen wat droog zijn. Er is veel minder ruimte om van tevoren gezellig te kletsen en de vergadering zijn daardoor veel pragmatischer. Ik vind het daarom fijn om voor het starten van de vergadering toch even een rondje te doen over wat we allemaal hebben meegemaakt en waar iedereen mee bezig is zoal. Zo komt het element van lekker afdwalen en kletsen tijdens de vergadering ook op de Zoom terug.'

Omschrijf jouw commissie in één woord
'Vrouwelijk :)'

Wil jij een stukje schrijven voor jouw commissie? Laat het dan weten via abactis@mfvr.nl!

Partners