U bent hier:

Commissie tijdens corona

28/02/2021

Onze vereniging telt 25 commissies die elke week de leukste activiteiten voor de MFVR verzinnen. Door de coronapandemie is het helaas een stuk lastiger als commissie om samen te vergaderen en leuke uitjes en activiteiten te organiseren. Hoe blijf je als commissie hecht en wat voor alternatieve evenementen kun je allemaal bedenken? Elke maand vertelt een commissielid uit een commissie zijn of haar ervaringen. Deze maand Lonneke Govaers uit de Ouderdagcommissie.

Waarom heb je gekozen om deze commissie te gaan doen?
'Ik wilde dit jaar sowieso graag een commissie doen om binnen de studie wat meer mensen te leren kennen. Toen heb ik gekozen voor de ouderdagcommissie, omdat het me erg leuk leek om aan het thuisfront te laten zien waar ik nou eigenlijk de hele dag mee bezig ben!'

Wat doet jouw commissie precies?
'Onze commissie heeft eigenlijk als doel om jouw ouders, broertjes, zusjes etc. een kijkje te geven in jouw leven als geneeskundestudent(e). Daarom organiseren we dus de ouderdag, waarop ze dus 1 dag die ervaring op kunnen doen! Dit jaar is dat helaas online, maar we gaan er voor zorgen dat de ervaring er niet minder om wordt. Met interessante colleges, workshops en rondleidingen lijkt het net alsof ze zelf door het EMC lopen!'

Wat vind je het het leukst aan de commissie?
'Het leukste vind ik dat de commissie iets organiseert wat iedereen aangaat. Iedereen kent het gevoel dat als je aan je ouders een verhaal vertelt, ze wel knikken maar eigenlijk geen idee hebben wat je zegt en het is gewoon heel leuk dat we daar nu met z’n allen aan kunnen werken! Ook vind ik de mix van commissieleden bij ons gewoon heel leuk, allemaal verschillende jaren, leeftijden, persoonlijkheden, en samen gaat het gewoon heel goed!'

Hoe is het om jouw commissie te doen tijdens de coronapandemie?
'Ergens is het lastig, maar ook wel heel erg leuk. Als je elkaar nu fysiek tegenkomt in het EMC is het wel éxtra leuk en iedereen hecht ook echt waarde aan de contacten met elkaar! Het is aan de andere kant wel lastig, omdat online vergadering altijd wat meer geregeld is, en minder ‘spontaan’. Het leuke is natuurlijk om fysiek allemaal rond de tafel te gaan zitten, lekker te kletsen en te vergaderen, en dat gaat nu wel wat lastiger.'

Wat voor tips heb je om een commissie zo hecht mogelijk te laten worden, zeker tijdens deze coronapandemie?
'Veel activiteiten doen samen om elkaar beter te leren kennen! Wij doen als commissie mee aan activiteiten die andere commissies van de mfvr organiseren, maar we hebben bijvoorbeeld ook komende week onze eigen pubquiz! Het is gewoon leuk en belangrijk om ook buiten de vergaderingen om een gezellige tijd te hebben samen, zodat het niet alleen verplichting is.'

Omschrijf jouw commissie in een woord!
'Onverwoestbaar!'

​​​​​​​

Partners