U bent hier:

Commissie tijdens corona

01/02/2021

Onze vereniging telt 25 commissies die elke week de leukste activiteiten voor de MFVR verzinnen. Door de coronapandemie is het helaas een stuk lastiger als commissie om samen te vergaderen en leuke uitjes en activiteiten te organiseren. Hoe blijf je als commissie hecht en wat voor alternatieve evenementen kun je allemaal bedenken? Elke maand vertelt een commissielid uit een commissie zijn of haar ervaringen. Deze maand Bea Qian uit de Galabalcommissie.

Waarom heb je gekozen om deze commissie te gaan doen?
‘Ik heb voor de Galaco gekozen als commissie, omdat ik zelf een keer een gala heb bijgewoond en er toen enorm van heb genoten! Het was superleuk om iedereen te zien in mooie jurken en pakken en de hele avond te dansen om vervolgens in de glazen Mac te belanden om 5 in de ochtend. Daarom leek het me heel vet om zelf een keer zoiets te organiseren voor anderen en te achterhalen wat er allemaal precies zich achter de schermen afspeelt!’

Wat doet jouw commissie precies?
‘Wij organiseren het XXXIe Galabal der MFVR! Wij zorgen dus voor de locatie, muziek en openingsact, zodat jij een fantastische avond kan meemaken met je vrienden. Daarnaast organiseren wij een bekendmakingsborrel om officieel het geheimzinnige thema van ons galabal aan te kondigen! Natuurlijk wil er niemand alleen aankomen bij het gala... Daarom bieden wij speciaal dit jaar de ideale gelegenheid om je perfecte galadate (en misschien wel ware liefde?) te vinden! To be continued...’

Wat vind je het leukst aan de commissie?
Tot nu toe, het leren kennen van mijn commissieleden! Dat is denk ik voor mij toch de grootste reden geweest om me aan te melden voor een commissie, de gezelligheid die het met zich meebrengt! Al hoop ik stiekem aan het eind van het jaar te kunnen zeggen dat ons eigen gala, en iedereen die daar aanwezig is ervan te kunnen zien genieten, mijn favoriete deel is geweest van de commissie!’

Hoe is het om jouw commissie te doen tijdens de coronapandemie?
‘Toch wel wat anders dan normaal! Sinds de coronapandemie gaande is, zeker nu met de momentele lockdown, lijkt een galabal nog een verre droom. Bij het plannen ervan komen nu extra zaken bij kijken waar we rekening mee moeten houden, omdat het moeilijk is een online alternatief te houden voor een gala. Zal het kunnen doorgaan als voorheen? Zullen we extra maatregelen moeten nemen en zo ja, welke? Hoeveel backup plannen hebben we nodig? Dat zijn vragen waar we ons mee bezig houden. Bovendien blijft het raar om te zeggen dat je je eigen commissiegenoten maar één of twee keer hebt gezien in het echte leven. Normaal zie je elkaar wekelijks in de commissiekamer en heb je zo nu en dan commissieuitjes. Dat wil niet zeggen dat een commissie doen nu niet leuk is! Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat sociaal contact op het moment erg beperkt is. Juist daarom vind ik de Zoom meetings die we houden zo gezellig, omdat dit toch een goede manier is om meerdere mensen tegelijkertijd veilig te kunnen zien en te spreken. Ondanks dat we in een niet zo chille situatie zitten, maken we er dus toch het beste van!’

Wat voor tips heb je om een commissie zo hecht mogelijk te laten worden?
Wat ik zou meegeven is: blijf contact houden met elkaar! Ook al is jullie evenement net voorbij of juist nog ver weg, blijf regelmatig vergaderen en wees niet bang om af en toe een beetje af te dwalen. Doe samen mee aan online (MFVR) evenementen (dan scoor je ook nog punten voor het MFVR klassement!) Spreek, als jullie echt graag willen, eventueel in kleine groepjes af om elkaar toch nog een keer in real life te kunnen zien, maar blijf je vooral aan de maatregelen houden. Zo zijn we ook eerder ervan af!’

Omschrijf jouw commissie in één woord
'Toppertjes!’

Partners