U bent hier:

Lunchlezing: Corona en klimaat

12/11/2020

De impact van de Covid-19-crisis op het klimaat is op zijn zachtst gezegd tegenstrijdig: naast positieve effecten zoals vermindering van de CO2-uitstoot door minder vliegtuigen in de lucht en auto's op de weg, zijn er ook veel negatieve effecten, zoals 'spookvluchten' en tientallen miljoenen dagelijks weggegooide mondkapjes. Corona en klimaatverandering zijn beide mondiale 'wicked problems’. Vanuit het idee ‘never waste a good crisis’ onderzoeken we; welke lessen kunnen we trekken uit de ecofilosofie?

Milieufilosoof en volksgezondheidswetenschapper Yogi Hale Hendlin gaat tijdens dit webinar in op de relatie tussen klimaat en virussen, en pleit voor een drastische gedragsverandering in plaats van symptoombestrijding. Is onze relatie met flora en fauna niet gedeeltelijk de oorzaak van de huidige crisis? Welke inzichten uit klimaatonderzoek bieden perspectief voor de coronacrisis en vice versa? En hoe zijn deze twee pandemieën - de ene besmettelijk, de ander chronisch - met elkaar verweven?

Omdat fysieke lunchverstrekking hier helaas niet mogelijk is, kun je op vertoon van je ticket twee gratis tosti's halen in 't Vat op moment naar keuze!

Liefs,

Capita Selecta commissie

https://studiumgenerale.stager.nl/web/tickets/111031275

Partners