U bent hier:

Masteronderzoek Chirurgische Oncologie

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Masteronderzoek
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Masteronderzoek
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Masteronderzoek Chirurgisch Oncologie
Masteronderzoek bij de chirurgische oncologie; deep-learning model voor patiënten met colorectaal carcinoom.

De PREDICT_LN studie:
In samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven maken wij een deep-learning model (artificial intelligence) voor de evaluatie van aspecifieke longnoduli bij patiënten met colorectaal carcinoom. Dit deep-learning model moet bijdragen aan de diagnostiek van longnoduli. Bij aanwezigheid van aspecifieke longnoduli op een CT-scan is het niet duidelijk of er sprake is van een uitzaaiing van de darmkanker in de long, of dat er een goedaardige longafwijking is. Dit
kan leiden tot een therapeutisch dilemma. Als deze longnoduli longuitzaaingen blijken te zijn, komen patiënten mogelijk niet meer in aanmerking voor een behandeling die gericht is op genezing. Om de diagnose van longuitzaaiingen te stellen is er een biopt nodig. Aangezien dit een invasieve procedure is wordt hier vaak van afgezien. Wij willen onderzoeken of het mogelijk is om met behulp van deep- learning de aard en prognose van longafwijkingen op een minimaal invasieve manier te voorspellen bij patiënten met colorectaal carcinoom.

Wat verwachten wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde student met affiniteit voor de oncologisch chirurgie en/ of radiologie. Er is een breed aanbod aan onderzoeksvragen waarin je zelf de vrijheid krijgt om een vraag te kiezen waar jij in geïnteresseerd bent. Je helpt met het uitbreiden van de database met klinische gegevens van patiënten met colorectaal carcinoom.

Wat bieden wij?

  • Goede begeleiding bij het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van jouw vaardigheden
  • Masteronderzoekstage met een startmoment naar keuze
  • Gezellige werkomgeving met arts-onderzoekers en studenten in de Na-toren op 21 e etage
  • Verschillende onderzoeksvragen met veel vrijheid voor onderwerpen
  • Laagdrempelig contact met een dagelijks begeleider
  • Kans om mee te kijken bij oncologische chirurgie
  • Mogelijkheid om aan te sluiten bij een multidisciplinaire overleg voor patiënten met uitgebreid colorectaal carcinoom 
  • Mogelijkheid op auteurschap

Heb je interesse: stuur je CV en een korte motivatiebrief naar Julie Hamm, arts-onderzoeker. Voor verdere vragen kan je mailen of bellen!

Email: j.hamm@erasmusmc.nl
Telefoonummer: 0107042985

Het onderzoek wordt begeleid door Prof. Dr. Pieter Tanis en Dr. Dirk Grunhagen

Partners