U bent hier:

Gezocht: onderzoeksstudent bij de Chirurgische Oncologie

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Educatie/onderwijs
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Onderzoeksstudent Chirurgische Oncologie
Onderzoeksstudent bij de chirurgische oncologie; deep-learning model voor aspecifieke longnoduli bij patiënten met colorectaal carcinoom.

De PREDICT_LN studie:
In samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en het Catharina Ziekenhuis Eindhoven maken wij een deep-learning model (artificial intelligence) voor de evaluatie van aspecifieke longnoduli bij patiënten met colorectaal carcinoom. Dit deep-learning model moet bijdragen aan de diagnostiek van longnoduli. Bij aanwezigheid van aspecifieke longnoduli op een CT-scan is het niet duidelijk of er sprake is van een uitzaaiing van de darmkanker in de long, of dat er een goedaardige longafwijking is. Dit
kan leiden tot een therapeutisch dilemma. Als deze longnoduli longuitzaaingen blijken te zijn, komen patiënten mogelijk niet meer in aanmerking voor een behandeling die gericht is op genezing. Om de diagnose van longuitzaaiingen te stellen is er een biopt nodig. Aangezien dit een invasieve procedure is wordt hier vaak van afgezien. Wij willen onderzoeken of het mogelijk is om met behulp van deep-learning de aard en prognose van longafwijkingen op een minimaal invasieve manier te voorspellen bij patiënten met colorectaal carcinoom.

Wat verwachten wij van jou?
Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde student met affiniteit voor de oncologisch chirurgie en/ of radiologie. Zowel mogelijk voor bachelor- als masterstudenten Geneeskunde. Je helpt met het uitbreiden van de database met klinische gegevens van patiënten met colorectaal carcinoom. Het invullen van de database kan bij ons op de afdeling (Na-toren, 21 e verdieping) als thuis. De duur en bijdrage per week is in overleg, bijvoorbeeld rondom tentamens is het mogelijk om vrij te nemen.

Wat bieden wij?

  • Goede begeleiding bij het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van jouw vaardigheden
  • Laagdrempelig contact met een begeleider
  • Gezellige werkomgeving met arts-onderzoekers en andere studenten
  • Kans om mee te kijken bij oncologische chirurgie
  • Mogelijkheid op auteurschap

Heb je interesse: stuur je CV en een korte motivatiebrief naar Julie Hamm, arts-onderzoeker. Voor verdere vragen kan je mailen of bellen!

Email: j.hamm@erasmusmc.nl
Telefoonummer: 0107042985

Het onderzoek wordt geleid door Prof. Dr. Pieter Tanis en Dr. Dirk Grunhagen

Partners