U bent hier:

Stichting ReMedI

Website
https://www.stichtingremedi.nl/

Over Stichting ReMedI

Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar eigenlijk wordt de verkoop van de studiebenodigdheden je wel erg gemakkelijk gemaakt.
Ga maar eens na welke andere student op slechts 50 passen van de collegezaal zijn studieboeken, themamappen en instrumenten kan kopen. Omdat wij als stichting namens jullie de studieboeken en instrumenten collectief kunnen inkopen bij de leveranciers, kunnen we hoge kortingen bedwingen. Aangezien wij een stichting zonder winstoogmerk zijn, komt die korting rechtstreeks ten goede van de student.

In 1989 heeft de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam (MFVR) de stichting Phoebos opgericht. De stichting Phoebos verzorgde de verkoop van studieboeken aan de geneeskundestudenten tegen een sterk gereduceerd tarief. Uit deze stichting is in 1995 Stichting Reductiebureau Medische Instrumenten voortgekomen. ReMedI legde zich vanaf dat moment, onafhankelijk van de MFVR, toe op de verkoop van alle studiematerialen nog steeds tegen een sterk gereduceerd tarief. Naast studieboeken dus ook instrumenten en syllabi.
Het bijzondere van de stichting is dat ReMedI opgericht is door en voor studenten. ReMedI heeft dan ook niet als doel om winst te draaien, maar ReMedI heeft wel als doel om studiematerialen zo goedkoop mogelijk aan studenten aan te kunnen bieden.

Het bestuur van ReMedI bestaat uit een groep enthousiaste studenten die zich vrijwillig een jaar in willen zetten voor het reilen en zeilen van de stichting. De bestuursleden verbinden zich voor minimaal een jaar aan ReMedI. ReMedI heeft de laatste jaren een grote groei doorgemaakt en is momenteel niet meer weg te denken uit de faculteit. In de loop der jaren is de stichting professioneler geworden. De dienstverlening is geautomatiseerd, de organisatie is gestroomlijnd en het budget is aanzienlijk vergroot. ReMedI is een serieuze stichting, met grote betrokkenheid en oog voor service.

Partners