U bent hier:

Welkom eerstejaars

Welkom aankomend eerstejaarsstudenten! Op deze pagina vind je alle informatie over de MFVR om jouw jaar goed te beginnen! Mocht je vragen hebben, stel deze dan vooral op het Eurekaweekterras en schroom niet om op een bestuurslid (roze shirt) af te stappen!

Op deze pagina vind je het belangrijkste om als eerstejaars te weten over de MFVR in het kort!

De MFVR uitgelegd in getallen:

 • 3 pijlers: onderwijs, educatie, gezelligheid
 • 2500 leden + breed alumninetwerk
 • > 150 activiteiten per jaar
 • 8 bestuursleden
 • 28 commissies
 • 3 disputen

Waarom lid worden?

De MFVR houdt zich bezig met drie pijler: onderwijs, educatie en gezelligheid. We organiseren allerlei activiteiten, waarin deze drie pijlers terugkomen. Zo organiseren we een gala, een carriéredag, sportactiviteiten, borrels en BEEST-feesten, een musical, de week van het onderwijs en nog heel veel meer. Op alle activiteiten is er veel ruimte om je medestudenten te leren kennen, een breed netwerk op te bouwen en vooral voor heel veel gezelligheid. Daarnaast zijn we nauw betrokken bij de opleiding en is er veel mogelijkheid om via de MFVR hier betrokken bij te raken.

Voor onze leden hebben we aparte cadeau's en kortingen. Zo hebben we bijvoorbeeld exclusief voor leden 15% korting op de studieboeken van Stichting Remedi, alle studiebenodigdheden, alle studiebundels van Slimstuderen en abonnementen. Kortom, de MFVR biedt allerlei mogelijkheden om jezelf te verbreden naast je studie en het beste uit jouw studententijd te halen. Direct inschrijven? 

Klik hier om lid te worden!

Lees hier de commissiecourant!

Wat is een commissie en wat zijn de voordelen hiervan?

Elke commissie bestaat uit 8 leden uit verschillende jaarlagen. Het is de perfecte gelegenheid om studenten uit meerdere jaren te leren kennen. Je leert goed samenwerken en hoe je grote evenementen organiseert. En bovenop dit alles vind je een leuke groep medestudenten om van alles mee te ondernemen in je studententijd! Wil jij meer weten over welke commissies er zijn?

Klik hier om meer te weten over commissies

 

De Eurekaweek 

Tijdens de Eurekaweek heeft de MFVR een eigen terras in het Erasmus MC. De hele dag is er van alles te doen op het terras en volop de mogelijkheid je mede-aankomend studenten te leren kennen! Ook zijn er elke dag leden van het MFVR-bestuur aanwezig om al je vragen te beantwoorden! Zij lopen rond in hun roze shirt! Stel ze gerust al je vragen over de aankomende studententijd. Ze weten immers erg veel, niet alleen over de MFVR. De openingstijden van het terras zijn:

 • Maandag 21 augustus 16.00-23.00
 • Dinsdag 22 augustus 16.00-18.00
 • Woensdag 23 augustus 16.00-23.00

Op maandag en woensdag kun je gezellig eten op het terras. Dus kom vooral langs met je gidsengroepje langs! 

 

Het Eerstejaarsweekend

Elk jaar organiseert de MFVR het Eerstejaarsweekend. Het is een weekend vol gezelligheid, themafeesten en leuke activiteiten, waarbij jij je studiegenoten beter leert kennen en vriendschappen maakt voor de rest van je studietijd. Het weekend vindt plaats op 15 t/m 17 september. De inschrijvingen zullen opgaan woensdag 23 augustus om 17.00. Een kaartje kost 40,-. De kaartjes zijn altijd snel op dus wees er snel bij! Het tweede deel van de kaarten gaat op 4 september om 13.00 in de verkoop.

Klik hier voor meer informatie over het Eerstejaarsweekend

 

't Vat

Als eigen bar heeft de MFVR 't Vat. 't Vat is de huiskamer van de faculteit en te vinden aan het uiteinde van het Onderwijscentrum. Achter de bar staan enthousiaste medestudenten altijd klaar je wat lekkers te serveren, van een tosti tot een biertje. 't Vat heeft een ruime menukaart en is met de lunch bomvol gezellig medestudenten. Voor tijdens het studeren is er gratis koffie en thee te halen en op dinsdag en donderdag gratis fruit! Verder is er grote spelletjeskast en is er altijd iemand aan te porren om een spelletje mee te doen! (Tik ook vooral een bestuurslid uit de bestuurskamer aan om een spelletje te doen!) Kortom, in 't Vat is wat te vinden voor iedereen! Wil je meer weten over 't Vat, de menukaart en deals? 

Klik hier voor meer informatie over 't Vat

 

De rol van de MFVR binnen het onderwijs

De MFVR vertegenwoordigt al jarenlang dé mening van de geneeskundestudent van Rotterdam. Hiervoor hebben wij twee bestuursleden die zich fulltime bezighouden met het onderwijs. De Commissarissen onderwijs van het MFVR-bestuur houden zich bezig met het bachelor- en masteronderwijs, de facilitaire zaken van het Onderwijscentrum en de landelijke vertegenwoordiging van de Faculteit Erasmus MC. Ze hebben korte lijntjes met de opleiding en nauw contact met medestudenten om op de hoogte te blijven van de huidige stand van zaken. Ook hebben wij meerdere commissie betrokken bij het onderwijs: de Jaarvertegenwoordigingen 1, 2 en 3, de Co-Raad, de Student-Docentcommissie en Diversiteit & Inclusie StudentenCOmmissie. Via één van deze commissies is het makkelijk meer te leren over de opleiding en zelf ook nauwer betrokkener te raken bij het onderwijs. Vanwege onze nauwe banden met de opleiding kunnen we je snel wegwijs maken in de studie. Heb je zo vragen over voor wat je bij wie terecht kan in de opleiding of andere vraag gerelateerd aan het onderwijs? Mail ons dan vooral op onderwijs@mfvr.nl. Benieuwd naar wat we allemaal nog meer doen binnen het onderwijs?

Klik hier voor meer informatie over het onderwijs

 

Overige informatie

De MFVR heeft nog veel meer te bieden dan hier boven samengevat. Kijk voor meer informatie bij de onderstaande linkjes:

Meer weten over de MFVR als vereniging?

Klik hier voor meer informatie over de MFVR

Wil jij weten wat de aankomende activiteiten zijn die de MFVR organiseert?

Klik hier voor meer informatie over evenementen

*Wil je graag weten welke activiteiten er dit jaar zullen plaatsvinden? Kijk dan op de Instagram: @mfvrotterdam

Benieuwd naar de disputen van de MFVR?

Klik hier voor meer informatie over de disputen van de MFVR

Op zoek naar een baantje?

Klik hier voor meer informatie over de vacaturebank

Op zoek naar een huis? 

Klik hier voor meer informatie over het huisaanbod

Net lid geworden en op zoek naar onze kortingen?

Klik hier voor meer informatie over kortingen

 

Vragen?

Heb jij vragen over de MFVR, de studie Geneeskunde, de opleiding of over je studententijd in het algemeen? Spreek dan vooral een bestuurslid in het roze shirt aan! Ze zitten bomvol ervaring en weten je snel op weg te helpen. We zijn ook altijd te bereiken via de mail mfvr@mfvr.nl en onderwijs@mfvr.nl (voor zaken met betrekking tot onderwijs)! 

Evenementen

 • Lunchlezing 2.3

  06 december 12:30 tot 13:30 uur

  Bekijken
 • Vatavond x Disputen

  06 december 18:00 tot 23:30 uur

  Bekijken
 • DISCO activiteit

  08 december 12:00 tot 15:00 uur

  Bekijken

Partners