U bent hier:

Roos Carabain

Vice-Praeses
55ste bestuur der Medische Faculteits Vereniging Rotterdam

Hoi lieve lezer!

Mijn naam is Roos Carabain en eindelijk is het zo ver! Ik mag mezelf vanaf nu Vice-Praeses van deze prachtige vereniging noemen! 
Ik ben 21 jaar oud en kom oorspronkelijk uit een dorpje onder Eindhoven. Daar ben ik opgegroeid met mijn ouders, mijn zusje, twee honden en twee katten. 
Waar van de meeste Brabanders gezegd wordt dat zij het moeilijk vinden de provincie te verlaten, heb ik gekozen in 6 VWO om in Rotterdam Geneeskunde te gaan studeren. Ik ben super trots om jullie te mogen vertellen dat ik mijn bachelor gehaald heb, want dat is zeker niet zonder slag of stoot gegaan. 
Onze studie is super interessant, maar vanaf de Eurekaweek kwam ik er achter dat ik het studentenleven ernaast eigenlijk nog veel boeiender vond. Zo werd ik lid bij een vereniging, ging ik snel op kamers, maakte ik super snel veel lieve vrienden en schreef ik me in voor een commissie bij de MFVR. 

Mijn ‘MFVR-carrière’ begon bij de Facultaire Introductie Commissie (FIC). Met zeven andere commissieleden hebben wij gidsen voor de Eurekaweek geselecteerd, een weekend voor hen georganiseerd en in de Eurekaweek zelf bij verscheidene activiteiten geholpen. Na dit eerste commissiejaar was ik nog lang niet klaar met deze prachtige vereniging, dus besloot ik te solliciteren voor de BarCo. Daar heb ik tot mijn grootste geluk twee jaar deel aan mogen nemen, waar ik mij in het bijzonder met de promotie bezig gehouden heb. Door elke dag in ‘t Vat wel een tosti of biertje te bestellen en door veel promotie van producten in de bestuurskamer te maken, zijn mijn bestuurskriebels ontstaan. Het besluit om voor het 55ste bestuur te solliciteren, is een keuze waar ik tot op heden nog steeds geen spijt van heb. 

Dit jaar zal ik de functie Vice-Praeses bekleden. Wat mijn functie zo bijzonder maakt ten opzichte van andere, is dat ik heel weinig vaste taken heb. Mijn functie is om in te vallen waar nodig, waarbij ik samen met de Praeses het beleidskader zal vormen. Ook houd ik mij dit jaar bezig met de langetermijnvisie van de vereniging en pijler educatie. 
Met een geweldig grote obsessie voor Suzan en Freek, durf ik jullie de garantie te geven dat als hun muziek opstaat ik aanwezig ben in ‘t Vat of de bestuurskamer. Loop vooral binnen voor een praatje! Dat vind ik altijd leuk en daar heb ik (als geen ander) bijzonder veel tijd voor!

Roos Carabain
h.t. Vice-Praeses der Medische Faculteits Vereniging Rotterdam
vice-praeses@mfvr.nl

Partners