U bent hier:

Emiel Samsom

Praeses
54ste bestuur der Medische Faculteits Vereniging Rotterdam 

Lieve allemaal,

Mijn naam is Emiel Samsom en ik heb afgelopen juni 21 kaarsjes mogen uitblazen. Ik kom uit het pittoreske Zwammerdam, een dorpje midden in het Groene Hart. Na jaar 1 van geneeskunde besloot ik dat het tijd was om naar Rotterdam te trekken. Dit is een stap waar ik nooit spijt van heb gehad! Mede dankzij de MFVR heb ik mijn leven in Rotterdam nu helemaal opgebouwd.

Mijn eerste kennismaking met de vereniging vond, zoals bij velen, plaats op het MFVR-terras tijdens de Eurekaweek van 2017. Door dit warme welkom was mijn gevoel bij de MFVR meteen goed. Dit goede gevoel heb ik, doordat ik druk bezig was met voetballen, in mijn eerste twee jaar niet omgezet naar een plek in een commissie. Pas na een uitermate geslaagde Eurekaweek, als lid van de Terrascrew, besloot ik een commissie te gaan doen. Helaas heb ik door de coronapandemie mijn jaar als voorzitter van de BEEST-commissie nooit af kunnen maken. Wel had ik al snel door dat dit commissiejaar naar meer smaakte: hierdoor besloot ik te solliciteren voor het 54ste f.t.-bestuur der MFVR. De opluchting en de blijdschap waren daarom ook enorm toen ik op 20 mei het bericht kreeg dat ik aan dit prachtige avontuur mocht beginnen. Dit jaar zal ik de functie van Praeses vervullen; dit houdt in dat ik eindverantwoordelijk ben voor het functioneren van het bestuur en voor de vereniging in het algemeen. Ook zal ik het aanspreekpunt vormen voor partijen buiten de faculteit.

Nagenoeg alle tijd naast mijn bestuursjaar besteed ik aan de belangrijkste bijzaak van het leven: voetbal. Het volgen van alle standen, transfers en nieuwe voetbalshirts uit binnen- en buitenland behoort tot mijn favoriete bezigheden. Helaas heb ik mijn seizoenkaart voor Feyenoord moeten opzeggen toen ik op zondag ging voetballen. Dit werd echter ruim gecompenseerd door het feit dat ik bij Antibarbari in een fantastisch leuk team voetbal. Als keeper verdedig ik elke zondagochtend de groen-witte clubkleuren. Als je het leuk vind om eens een praatje te maken over voetbal of over andere bijzaken in het leven, schroom dan niet om mij aan te spreken in de bestuurskamer of in ‘t Vat!

Lieve groet,

Emiel Samsom
h.t. Praeses der Medische Faculteits Vereniging Rotterdam
praeses@mfvr.nl

Partners