U bent hier:

Medical Scribe

Bedrijf
UWV
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Breda
Branche / Vakgebied
Verzekeringsgeneeskunde
Vereiste taal
Nederlands
Start op
08 september 2023
Eindigt op
07 september 2024
Website
https://www.werkenbijuwvalsarts.nl/werken-als-arts

Omschrijving

Medical Scribe 

 

Meer informatie over Bezwaar & Beroep en werken bij UWV

Het UWV is de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitvoering van werknemersverzekeringen, zoals de ziektewet, WIA en WAJONG. Als een cliënt een aanvraag doet voor een uitkering vindt er een sociaal medische beoordeling plaats door een verzekeringsarts en vaak daarna ook nog door een arbeidsdeskundige voordat er een besluit wordt genomen. Als de cliënt  het niet eens is met de beslissing kan hij in bezwaar gaan. Het bezwaar wordt dan in behandeling genomen bij de afdeling Bezwaar en Beroep (B&B) van UWV. 

 

Wat ga je doen?

In de functie van Medical Scribe ben je werkzaam in een ondersteunende rol voor de verzekeringsarts B&B. Hierbij moet je het dossier lezen, een medisch/juridische samenvatting maken en met de verzekeringsarts de zaak bespreken. Daarna ben je aanwezig bij de hoorzitting waarbij de cliënt zijn bezwaren kan vertellen tegen de verzekeringsarts en de verzekeringsarts nog aanvullende vragen kan stellen. De verzekeringsarts schrijft de uiteindelijke rapportage, waarop de jurist de uiteindelijke beslissing op baseert. 

 

Waarom is deze baan interessant?

Deze bijbaan is niet alleen interessant voor de studenten die later verzekerings- of bedrijfsarts willen worden. Tijdens deze baan leer je namelijk veel van het effect van ziekte op het leven van cliënten. De verzekeringsartsen Bezwaar en Beroep hebben de tijd om echt met cliënten te praten. Ze hebben tijdens het gesprek niet alleen aandacht voor de medische situatie en het werk van cliënt, maar ook welke problemen de cliënt ervaart in het dagelijkse leven. Ook is er veel aandacht voor problemen in de sociale sfeer, zoals financiële problemen en levensstijl, waardoor klachten mogelijk blijven bestaan of erger worden.  Dit zijn zaken waarvan in toenemende mate wordt ingezien dat het een belangrijke impact heeft op de gezondheid van patiënten, maar waar veel andere artsen geen tijd aan kunnen besteden. 

Het samenwerken met ervaren verzekeringsartsen, is voor geneeskunde studenten een prachtige kans om hun klinische blik te oefenen. Je leert hier om niet te snel conclusies te trekken uit informatie van de cliënt zelf, behandelend artsen en andere behandelaars, maar om zelf kritisch na te denken en je eigen overweging te maken. Doordat je bij medische onderzoeken van verschillende artsen mag zitten, doe je uit de eerste hand ervaring op van gespreksvoering door ervaren medici. Hiernaast leer je hoe je medische rapportages en brieven schrijft. Dit maakt deze bijbaan een goede voorbereiding voor niet alleen de coschappen, maar ook voor je latere carrière.

Ook de kennis die je hier opdoet over het sociale zekerheidstelsel in Nederland gaat verder dan je leert tijdens je bacheloropleiding. Ook het samenwerken met andere disciplines zoals juristen en arbeidsdeskundigen is een interessante ervaring die je anders niet makkelijk mee krijgt. 

 

Wat bieden wij?

  • Een fantastische kans om tijdens je studie al het effect van ziekte op cliënten te zien.

  • Een flexibele bijbaan waarin je redelijke vrijheid hebt met het inplannen van je werkuren zodat dit goed te combineren is met je studie en sociale leven. 

  • Een jaarcontract voor 24 tot 38 uur per week.

  • Na de inwerkperiode heb je de mogelijkheid om vanuit huis te werken.

  • Een goed salaris, vakantiegeld in mei en een 13e maand in december. Daarnaast ontvang je een reiskostenvergoeding. 

  • Een laptop en mobiele telefoon.

 

Werkomgeving

Het UWV in Breda is een fijn en gezellig kantoor met de kenmerkende Brabantse gezelligheid. De locatie is goed bereikbaar met het OV; 7 minuten lopen van Centraal Station. 

 

Interesse?

Mail, app of bel met John van Reeuwijk (Relatiemanager Sociaal-medische zaken)

John.vanreeuwijk-01@uwv.nl / 06 27 83 60 94

Partners