U bent hier:

Masteronderzoek maagkankerscreening & peptic ulcer disease

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Masteronderzoek
Locatie
Rotterdam
Vereiste taal
Nederlands
Start op
26 juni 2023
Eindigt op
30 september 2023

Omschrijving

Masteronderzoek maagkankerscreening & peptic ulcer disease
Ben jij op zoek naar een boeiend masteronderzoek en heb je een interesse in de wetenschap van maag-darm-lever-ziekten? Dan hebben wij een geweldige kans voor jou! Wij zijn namelijk op zoek naar een enthousiaste masterstudent die wil meewerken aan ons onderzoek naar peptic ulcer disease (maagzweren).

Ongeveer 1 op de 10 mensen krijgt ooit te maken met peptic ulcer disease. Van deze maagzweren wordt 80-90% veroorzaakt door H.pylori, wat tevens de belangrijkste risicofactor is voor maagkanker. Daarom zijn er momenteel verschillende grote onderzoeken gaande naar het preventieve effect van het screenen en behandelen van H.pylori op maagkanker. Het effect van deze screeningprogramma’s op het voorkomen van peptic ulcer disease is echter onbekend.

In samenwerking met de universiteit van Letland zul je werken aan een systematische review over de prevalentie van H.pylori-positieve peptic ulcers. De resultaten uit jouw studie zullen worden gebruikt om te evalueren of H.pylori screening effectief is en zijn dus van groot maatschappelijk belang. Bovendien hebben we de intentie om jouw resultaten te publiceren in een paper, waarin jij uiteraard als co-auteur wordt vermeld.

Wat bieden wij:

  • Een onderzoeksplek met goede begeleiding in het gastrointestinale team van de screensectie op de afdeling maatschappelijke gezondheidszorg. Je wordt beschouwd als volwaardige collega en mag meedoen aan alle onderzoeksmeetings op de afdeling.
  • Een kans betrokken te zijn bij een internationaal onderzoeksproject en je netwerk binnen en buiten het Erasmus MC te vergroten. Daarnaast is er mogelijkheid tot het behalen van een (eerste) publicatie.
  • Je zult deel uitmaken van een hecht team van PhD-studenten met een passie voor onderzoek, en er worden regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd naast het werk.

Wat zoeken wij:

  • Een ambitieuze masterstudent geneeskunde die zijn/haar masteronderzoek bij ons wil afronden.
  • De precieze startdatum is bespreekbaar, maar onze voorkeur gaat uit naar september.
  • Een nieuwsgierige persoonlijkheid, met een interesse in academisch onderzoek en maag-darm-lever ziekten.

Als je geïnteresseerd bent in deze vacature of als je meer wil weten kun je contact opnemen met Duco Mülder, PhD-student, d.t.mulder@erasmusmc.nl. Stuur bij interesse een korte motivatie en CV vóór 22 juli.

Partners