U bent hier:

Betaalde onderzoeksstudent Kinder-MDL

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

  • Afdeling:  Kinder-MDL
  • Aantal uur per week: flexibel (ofwel 4-8 uur gedurende langere periode; ofwel kortdurend intensief in overleg met student)
  • Werkdagen: flexibel
  • Termijn: onbepaalde tijd. Keuze tussen ofwel kortdurend intensief, of langere periode (bij voorkeur 6 maanden)
  • Per wanneer: per direct mogelijkheid
  • Minimale opleidingseis: minimaal 2e jaars, maar bij voorkeur afgeronde bachelor geneeskunde
  • HiX training vereist

Werkomgeving

Op de afdeling kinder-MDL van het Sophia Kinderziekenhuis leiden wij een grootschalige internationale studie bij kinderen met inflammatoire darmziekte (IBD), de PIBD-SETQuality studie. Voor dit onderzoek worden geïncludeerde kinderen met IBD prospectief longitudinaal gevolgd binnen ons ziekenhuis. Op vaste follow-up momenten worden klinische data (t.a.v. symptomen, therapie, lab gegevens, vragenlijsten) verzameld tijdens studievisites op de poli, de dagverpleging en tijdens scopieën. Deze gegevens worden verzameld door het onderzoeksteam, bestaande uit kinderartsen-MDL, arts-onderzoekers en studenten wetenschapsstage.

Functie inhoud

De student zal primair verantwoordelijk zijn voor de data-verzameling en data-invoer van klinische gegevens in een elektronische database (REDCap). Hiervoor dient de student o.a. aanvullende gegevens over het ziektebeloop, therapie en lab in Hix na te lopen. Omdat hiervoor voorkennis over het ziektebeeld van belang is, zal de student hiervoor worden ingewerkt door o.a. mee te lopen op de poli, dagverpleging en scopiekamer. Ook zal er uitleg plaatsvinden over de database en data-invoer. Bij wederzijdse goedkeuring, kan de student op termijn worden gevraagd om zelfstandig studievisites te doen (indien nodig en na inwerkperiode), echter ligt de primaire taak bij retrospectieve data-collectie uit Hix en data-invoer.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, leergierige en gemotiveerde geneeskundestudent (2e jaars of hoger), die interesse heeft in klinische onderzoekstaken. De student dient nauwkeurig/accuraat te zijn, met oog voor detail, zodat data juist worden ingevoerd en onregelmatigheden in data geïdentificeerd kunnen worden. Verder verwachten we een pro-actieve houding, o.a. ten aanzien van contact met de arts-onderzoekers. Kennis van de Engelse taal is vereist.

Partners