U bent hier:

Masteronderzoek MDL en Endoscopie

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Masteronderzoek
Locatie
Rotterdam
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten en Endoscopie is opzoek naar een enthousiaste student voor een interessant masteronderzoek!

De overleving van patiënten met galwegkanker is slecht, mede doordat veel patiënten niet meer in aanmerking komen voor een curatieve resectie. De resectabiliteit van deze patiënten wordt mede bepaald door lokale tumor uitbreiding, vasculaire betrokkenheid en de aanwezigheid van kliermetastasen. Preoperatief worden patiënten daarom gescreend door middel van endo-echografie (EUS), waarbij er direct klier biopten genomen kunnen worden.

Echter, het blijkt heel moeilijk om een inschatting te maken van of een klier maligne of benigne is. Dit gebeurd nu op basis van enkele karakteristieken zoals de vorm en de begrenzing van de klier. Het blijkt alleen dat verschillende endoscopisten deze karakteristieken anders beschrijven en dat de zogenaamde ‘ Interobserver Agreement’ aan de lage kant is. Wij willen door middel van dit onderzoek graag in kaart brengen wat deze agreement nou precies is voor een aantal lymfeklierkarakteristieken door middel van een vragenlijst voor alle endosonographisten in Nederland. 

Wie zoeken wij?

Wij zijn opzoek naar een enthousiaste masteronderzoek student die ergens in de loop van dit jaar wil starten.

Wat hebben we te bieden?

Het volgen van een masteronderzoek op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten, met begeleiding door een promovendus en ervaren MDL-arts. Je doet zowel klinische- als onderzoekservaring op in een van de grootste onderzoeksafdeling van het Erasmus MC.

Naast het uitvoeren van je eigen onderzoek, krijg je de mogelijkheid om een actieve rol te hebben in het runnen van een prospectieve studie naar de rol van EUS bij resectabel cholangiocarcinoom. Meer informatie over deze studie is te vinden op clinicaltrials.gov (NCT05678218).

Interesse?

Wil jij meer informatie over dit onderzoek? Stuur een email met een korte motivatie en CV naar dr. Wim Lammers en David de Jong (PhD student): d.m.dejong@erasmusmc.nl .

Partners