U bent hier:

Vacature arts-onderzoeker Thuismonitoring IBD

Bedrijf
Franscisus
Type
ANIOS
Locatie
Rotterdam

Omschrijving

 

Met thuismonitoring IBD krijgen patiënten zorg op afstand als het kan en zorg in het ziekenhuis als het nodig is. Hierdoor ervaren IBD patiënten meer regie over hun eigen ziekte, wat een gunstige invloed heeft op hun kwaliteit van leven. Patiënten zonder klachten hoeven minder vaak naar het ziekenhuis, terwijl patiënten met klachten sneller en laagdrempelig de juiste zorg kunnen krijgen. Doordat patiënten, weliswaar op afstand, wat strikter gevolgd kunnen worden, hopen wij een gunstiger beloop van de ziekte te kunnen bewerkstelligen. Het huidig onderzoek bestaat uit een gerandomiseerde studie om te onderzoeken wat het effect is van treat-to-target telemonitoring op ziekte activiteit, en kwaliteit van leven bij IBD patiënten. Voor deze studie zijn wij op zoek naar een arts-onderzoeker voor de periode van 3 jaar. De tijdsverdeling tussen de verschillende locaties waar het onderzoek wordt uitgevoerd is in overleg in te delen. Het onderzoek vindt plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, en UMC Utrecht. Binnen de verschillende ziekenhuizen maak je deel uit van een enthousiast team van arts-onderzoekers.

Solliciteren kan met een mail met een korte en bondige motivatiebrief en CV naar t.romkens@jbz.nl en r.west@franciscus.nl. Voor meer informatie over de functie kan je ook mailen naar deze mailadressen.

Partners