U bent hier:

Gezocht vrijwillige studenten voor meewerken aan wetenschappelijk onderzoek Afdeling Interventie cardiologie.

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Een dotterbehandeling is bedoeld om vernauwd bloedvat rond je hart weer open te maken. De behandeling wordt vaak uitgevoerd. De bloedvaten rond je hart heten kransslagaders. Ze zorgen ervoor dat je hart genoeg zuurstof en voeding krijgt. Maar bij een vernauwing lukt dat niet goed meer. Met dotteren wordt de vernauwing in de kransslagader opgerekt met een soort ballonnetje. Daardoor kan er weer genoeg bloed doorheen stromen. Meestal wordt er ook een stent geplaatst.

Een dotterbehandeling kan nodig zijn bij:

  • een hartinfarct: dan is een bloedvat helemaal afgesloten en wordt dit met spoed geopend
  • een flinke vernauwing: een bloedvat rond het hart is dan voor 50 tot 70% afgesloten.

Voor de behandeling controleert de arts of alles in orde is en of je conditie goed is. Vóór de ingreep krijg antistollingsmedicijnen. Die voorkomen dat tijdens of na de ingreep stolsels in het bloed ontstaan.

Voor een dotterbehandeling is geen narcose nodig. De arts verdooft de plek waar hij de katheter inbrengt. Dit is meestal een slagader in de lies of pols. Via deze plek schuift de cardioloog meerdere katheters naar het hart.
Aan een van deze katheters zit een ballonnetje. Op de plek van de vernauwing wordt het ballonnetje een paar keer opgeblazen om het bloedvat uit te rekken. Vaak wordt er dan ook gelijk een stent geplaatst, om te voorkomen dat het bloedvat later terugveert. Na de behandeling drukt de verpleegkundige het gaatje in het bloedvat goed dicht en brengt een drukverband aan. Ze kan het gaatje ook sluiten met een speciaal dopje.

Wat wij zoeken:
Wij zoeken gemotiveerde en enthousiaste minimaal 2e jaars geneeskunde studenten met interesse voor het meewerken aan dit wetenschappelijk onderzoek. Werkzaamheden betreffen het verzamelen en invoeren van data +- 8 uur per week. De data voor het verzamelen van data kan besproken worden.

Je werkt nauw samen met de betrokken andere studenten binnen je team, regelmatig vindt er overleg plaats en afstemming onderling over de te verdelen taken.

Wat jij als student kunt verwachten:

  • Je werkt in een team met andere studenten betrokken bij dit onderzoek.
  • Stage contract voor 8 uur per week.
  • Leren van statistische data analyse in SPSS.
  • Mogelijkheid tot volgen van onderwijs en meevolgen van een PCI procedure.

Stuur je CV en motivatie voor 21 januari 2022 op naar:
h.kakar.1@erasmusmc.nl

Met vriendelijke groet,
Hala Kakar

Partners