U bent hier:

Medical Scribe

Bedrijf
UWV
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Verzekeringsgeneeskunde
Vereiste taal
Nederlands
Website
https://www.werkenbijuwvalsarts.nl/werken-als-arts

Omschrijving

Ben jij kritisch en wil je je klinische blik verder ontwikkelen? Meld je aan voor bijbaan als Medical Scribe bij het UWV!

UWV Sociaal Medische Zaken in Rotterdam zoekt per direct voor de duur van minimaal 6 maanden een  Medical Scribe (mogelijk voor bachelor- en masterstudenten) voor 12 - 36 uur per week.

Voormalig Medical Scribe Dalit beschrijft hier haar ervaringen:
“UWV is de organisatie die verantwoordelijk is voor de werknemersverzekeringen, zoals de ziektewet, WIA en WAJONG. Als iemand in aanmerking denkt te komen voor een uitkering wordt hij onderzocht door een verzekeringsarts en vaak daarna ook nog door een arbeidsdeskundige voordat er een besluit wordt genomen."

Functie inhoud
In de functie van Medical Scribe bij UWV werk je samen met de verzekeringsarts, de sociaal medisch verpleegkundige en met een arbeidsdeskundige  bij de beoordeling van arbeids(on)geschiktheid van cliënten. Hierbij zal je zelfstandig uitgebreide anamneses afnemen bij mensen met zowel somatische als psychische klachten, waarbij je veel aandacht geeft aan hoe deze klachten belemmerend zijn in het dagelijks leven en bij het werk. Aan de hand van de verslagen die je schrijft van deze gesprekken kan de verzekeringsarts sneller een beslissing nemen over of iemand nog arbeidsongeschikt is.

Deze bijbaan is niet alleen interessant voor de studenten die later verzekerings- of bedrijfsarts willen worden. Tijdens deze baan leer je namelijk veel van het effect van ziekte op het leven van cliënten. De verzekeringsartsen hebben de tijd om echt met cliënten te praten. Ze hebben tijdens het gesprek niet alleen aandacht voor het werk van cliënt, maar ook welke problemen cliënten ervaren in het dagelijkse leven. Ook is er veel aandacht voor problemen in de sociale sfeer, zoals financiële problemen, en levensstijl waardoor klachten mogelijk blijven bestaan of erger worden.  Dit zijn zaken waarvan in toenemende mate wordt ingezien dat het een belangrijke impact heeft op de gezondheid van cliënten.

Wat bieden wij?
Het samenwerken met ervaren verzekeringsartsen is voor geneeskunde studenten een prachtige kans om hun klinische blik te oefenen. Je leert hier om niet te snel conclusies te trekken uit informatie van andere artsen of van de cliënt zelf, maar om zelf kritisch na te denken en je eigen overweging te maken. Hiernaast leer je hoe je medische rapportages en brieven schrijft. Dit maakt deze bijbaan een goede voorbereiding voor niet alleen de coschappen, maar ook voor je latere carrière.

Ook de kennis die je hier opdoet over het sociale zekerheidsstelsel in Nederland gaat verder dan je leert tijdens je bacheloropleiding. Het samenwerken met andere disciplines zoals juristen en arbeidsdeskundigen is een interessante ervaring die je anders niet makkelijk mee krijgt.

Werkomgeving
De afdeling bij UWV Rijnmond is een fijne en gezellige afdeling. We hebben vacatures zowel voor ons kantoor in Rotterdam als in Dordrecht.  Beide locaties zijn goed bereikbaar met het OV.

Je gaat onderdeel uitmaken van een WIA team, een ziektewet team of een Wajong team. Een team bestaat uit zo’n 20 tot 30 medewerkers. Hier werken verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen, sociaal medisch verpleegkundigen, re-integratie begeleiders en medische secretaresses samen.

Daarnaast biedt UWV je mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt een UWV laptop en mobiele telefoon.

Je hebt redelijke vrijheid met het inplannen van je werkuren en je ontvangt met € 2052,00 bij fulltime dienstverband ook nog een prima salaris!

Interesse? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar: rene.debeer@uwv.nl

Werken bij UWV
Bij het UWV heb je oog voor de hele mens binnen zijn sociale context. Je kijkt veel verder dan ziekte, je kijkt naar de mens als geheel. Je bent verantwoordelijk voor een gezonde toekomst van de cliënt. Je werk heeft grote impact op iemands dagelijkse leven. De uitkomst van een sociaal-medische beoordeling door de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van UWV kan dus grote gevolgen hebben voor iemands werk, financiën en toekomst.

Partners