U bent hier:

Afstudeerstage universitair master op poli Reumatologie

Bedrijf
Maasstad ziekenhuis
Type
Masteronderzoek
Locatie
Rotterdam

Omschrijving

Afstudeerstage universitair master op poli Reumatologie

Stagegegevens:

  • Functie: stagiair universitair master
  • Locatie: Maasstad Ziekenhuis Rotterdam
  • Stageduur: conform opleiding
  • Start: zo snel mogelijk 

Maasstad Ziekenhuis:
Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis - met 600 bedden - in Rotterdam-Zuid. Jaarlijks bezoeken meer dan 450.000 patiënten de poliklinieken. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren en doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Onderzoek op de poli Reumatologie - algemeen:
Op de poli Reumatologie worden verschillende onderzoeken gedaan. Deze hebben allemaal raakvlakken met value based healthcare, persoonsgerichte zorg, patiëntgerapporteerde uitkomstmaten (proms) en kosteneffectiviteit.

Er worden data verzameld en deze worden vervolgens gebruikt in de analyses die leiden tot wetenschappelijke publicaties. Het gaat hierbij om zowel kwantitatieve als kwalitatieve data. Een deel van de data ligt er al en daar kun je zo mee aan de slag, maar het kan ook zijn dat je bij een deel van de data-verzameling betrokken wordt. Je draait dus mee in al bestaande onderzoeken. Heb je een goed idee dat past in de onderzoekslijnen, dan is er in overleg ook ruimte om eigen onderzoek op te zetten. Op de afdeling zijn meerdere promovendi en een post-doc aanwezig die zullen begeleiden tijdens jouw afstudeer-onderzoek.

Onderzoek - specifiek:
Je doet een kwantitatief onderzoek, waarbij eventueel ook kwalitatief onderzoek meegenomen kan worden. Er zijn in de afgelopen periode verschillende geluidsopnames in de spreekkamer gemaakt. Deel van de dataverzameling hierin is het terugluisteren hiervan en deze scoren op de mate van samen beslissen. Samen met vragenlijsten die patiënten aanvullend aan deze consulten invullen, kunnen op deze manier verschillende onderzoeksvragen beantwoord worden rondom samen beslissen, proms gebruik en soorten consult (fysiek, telefonisch en beeldbellen). Hierbij is inzicht verkrijgen en evalueren van de zorg om daarop eventueel nieuwe verbeterprocessen te starten het hogere doel. Dit alles in lijn met value based health care en gepersonaliseerde zorg.

Onze voorkeur gaat uit naar een student die bekend is met patiëntgesprekken en spreekkamerdynamiek. Er is een intensieve samenwerking met de begeleider tijdens het scoren van de gesprekken en er kan hulp aangeboden worden bij het uitwerken en analyseren van de data. Er wordt enige mate van zelfstandigheid verwacht en er is in overleg ruimte voor eigen inbreng. De lijntjes zijn kort. Het is mogelijk mee te draaien met de dataverzameling. De resultaten worden uiteindelijk verwerkt in een wetenschappelijke publicatie en bij voldoende inzet zal je hierin als (mede-)auteur worden vermeld.

Jij:

  • bent een gemotiveerde masterstudent geneeskunde/gezondheidswetenschappen/klinische epidemiologie/gelijksoortige master
  • hebt interesse in het doen van onderzoek
  • bent in staat zelfstandig te werken

Wij:

  • zijn beschikbaar om jou de gewenste begeleiding te bieden
  • vragen bij aanstelling een verklaring omtrent gedrag (VOG) 

Meer weten?
Enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande tekst? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via Marijke van den Dikkenberg (mail: dikkenbergM@maasstadziekenhuis.nl ) of Fiona Koster (mail: kosterF@maasstadziekenhuis.nl).

Solliciteren?
Wil je direct solliciteren? Stuur dan je sollicitatie met motivatie en cv naar dikkenbergM@maasstadziekenhuis.nl of kosterF@maasstadziekenhuis.nl Vermeld daarbij duidelijk in welke periode je beschikbaar bent.

Partners