U bent hier:

Masteronderzoek Oncologie

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Gezocht: student masteronderzoek in de oncologie

Locatie
Afdeling Interne Oncologie, Erasmus MC Kanker Instituut

AN OBSERVATION STUDY OF DIAGNOSTIC CRITERIA, CLINICAL FEATURES AND MANAGEMENT OF OPIOID-INDUCED CONSTIPATION IN EUROPEAN PATIENTS WITH CANCER PAIN

Achtergrond
Obstipatie komt vaak (40-90%) voor bij mensen met gemetastaseerde ziekte en heeft een significant negatieve invloed op kwaliteit van leven. De etiologie van obstipatie is vaak multifactorieel in deze mensen. Echter opioïden is een veel voorkomende oorzaak. De prevalentie van opioïd-geïnduceerde obstipatie is 40-70%.
Eerdere studies hebben gesuggereerd dat er mogelijk culturele verschillen zijn in hoe mensen denken over obstipatie. Met deze studie willen we kijken of er verschillen zijn hoe mensen obstipatie ervaren in diverse Europese landen, maar ook of er verschillen zijn in de behandeling  van opioïd-geïnduceerde obstipatie.

Onderzoek
Het doel van deze studie is opioïd-geïnduceerde obstipatie in een heterogene groep van mensen met kanker in Europa te onderzoeken. Voor dit onderzoek worden diverse gevalideerde vragenlijsten gebruikt die mensen met kanker die opioïden gebruiken eenmalig in moeten vullen. Aan jou de vraag om dit samen met deze mensen te doen en voor Nederland deze gegevens op te halen. Deze gegevens zal je zelf analyseren voor je masteronderzoek

Wat wij bieden
Wij bieden een begeleid onderzoeksproject voor een master student geneeskunde. Dagelijks is een begeleider aanwezig, en wekelijks zal een begeleidingsgesprek gehouden worden. Je zal direct contact hebben met patiënten en medewerkers van de afdeling interne oncologie. Je zal leren data verzamelen en te verwerken en het schrijven van een wetenschappelijk artikel.

Start project
Tussen 01 december 2021 en 01 maart 2022. 

Wat wij zoeken
Een gemotiveerde master student die interesse heeft in het doen van onderzoek en graag in contact komt met patiënten.

Geïnteresseerd?
Mail dan naar Wendy Oldenmenger, universitair docent afdeling Interne Oncologie, w.h.oldenmenger@erasmusmc.nl

Erasmus MC
In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag én de gezondheid van morgen. We bieden de beste behandelingen voor de meest complexe ziektebeelden. We gebruiken innovatieve, nieuwe technieken. En we zoeken steeds naar slimmere en betere manieren om samen te werken. Niet alleen met andere professionals, maar bijvoorbeeld ook met de patiënt. In zo'n omgeving haal je elke dag het beste uit jezelf. Werk jij mee aan beter worden?

Partners