U bent hier:

Onderzoeksstudent masterscriptie

Bedrijf
Maasstad ziekenhuis
Type
Masterstudenten
Locatie
Rotterdam

Omschrijving

Gezocht: onderzoeksstudent master scriptie 

Locatie
Afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam.

Onderwerp
Effect van intra-articulaire corticosteroïden injecties in de pols bij inflammatoire artritis.

Achtergrond
Het Maasstad heeft een grote populatie van patiënten met reumatoïde artritis en artritis psoriatica. Een groot deel hiervan heeft ontstekingen in de pols die slecht reageren op systemische therapie. Intra-articulaire injecties worden wereldwijd veel toegediend vanwege het snelle effect en eenvoudige gebruik. Echter, het effect hiervan is omstreden in de huidige literatuur. Het doel is om op korte termijn de functionele uitkomsten van deze injecties te meten met behulp van zelf gerapporteerde vragenlijsten.

Wat wij bieden
Wij bieden een begeleid scriptie project voor een master student geneeskunde. Er is dagelijkse begeleiding van een promovendus en supervisie van twee reumatologen (Radjesh Bisoendial, Maasstad Ziekenhuis en Marijn Visser, Erasmus MC). Je zal direct contact hebben met patiënten evenals medewerkers van de afdeling reumatologie. Je zal leren data te verzamelen en te verwerken, academische vaardigheden verwerven en een wetenschappelijk artikel schrijven. Het doel is om de resultaten te publiceren in een medisch wetenschappelijk tijdschrift waarbij er een mede-auteursplek is voor de student.

Duur project
3-5 maanden, met mogelijkheid tot verlenging. De data collectie is al gestart.

Wat wij zoeken
Gemotiveerde master student die interesse heeft in onderzoek en zich enkele maanden fulltime wil inzetten voor een wetenschappelijk project. Het onderzoek kan bij aanvang ook gecombineerd worden coschappen. Interesse in de interne geneeskunde of de reumatologie is wenselijk. Bij voorkeur woont de student in de buurt van Rotterdam.

Geinteresseerd? Mail naar Philip d'Ailly, promovendus Maasstad ziekenhuis Rotterdam: daillyp@maasstadziekenhuis.nl.

Partners