U bent hier:

Tijdelijke opdracht: Medisch eindverantwoordelijke arts

Bedrijf
GGD Rotterdam
Type
ANIOS
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
GGD

Omschrijving

Wil jij als medisch eindverantwoordelijke arts bij de GGD helpen om de uitvoering van het vaccinatieprogramma op locatie in goede banen te leiden?

Jouw functie
Als medisch eindverantwoordelijke arts heb je het algemeen toezicht over het medische proces van de Covid-19 vaccinatiecampagne voor de regio Rotterdam-Rijnmond op één van de toegewezen priklocaties.  Deze functie valt binnen het Programma Corona GGD & GHOR onder het project DOZA en legt verantwoording af aan de programmamanager DOZA. Het betreft een tijdelijke fulltime functie voor 1 jaar met mogelijkheid van 6 maanden verlenging. Duur van de functie is afhankelijk van de landelijke ontwikkeling van de crisis, het moment waarop het vaccin beschikbaar komt en de fasering in uitvoering.Als medisch eindverantwoordelijke arts heb je het algemeen toezicht over het medische proces van de Covid-19 vaccinatiecampagne voor de regio Rotterdam-Rijnmond op één van de toegewezen priklocaties.  Deze functie valt binnen het Programma Corona GGD & GHOR onder het project DOZA en legt verantwoording af aan de programmamanager DOZA. Het betreft een tijdelijke fulltime functie voor 1 jaar met mogelijkheid van 6 maanden verlenging. Duur van de functie is afhankelijk van de landelijke ontwikkeling van de crisis, het moment waarop het vaccin beschikbaar komt en de fasering in uitvoering.

Jouw takenpakket

 • De medisch eindverantwoordelijk arts heeft het algemeen overzicht over de medische kant van het vaccinatieproces. Hij/zij zit op de medische post (op veel locaties naast de medisch administratieve post); 
 • Specifieke briefing aan vaccinatiemedewerkers, EHBO-ers, prikkers en de medewerkers op de medische post;
 • Zorgdragen dat iedereen op de juiste wijze vaccineert. Dit betekent concreet: met de prikkers en opzuigers meekijken hoe zij vaccineren/opzuigen.;
 • Adviseren bij prikaccidenten;
 • Contactpersoon voor de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD voor vragen en adviezen op het gebied van infectieziekten en prikaccidenten;
 • Je bent eindverantwoordelijk voor het beoordelen van de (contra)indicaties voor het geven van de vaccinaties;
 • Je onderhoudt contact met de locatiemanager en de coördinator vaccinatieproces;
 • Medische eindverantwoordelijkheid bij medische incidenten zoals collaps, onwel wording, anafylactische reacties;
 • Je draagt de medische verantwoordelijkheid voor het soepele verloop van de vaccinatiedagen;
 • Het bijhouden van een medisch logboek per dagdeel;
 • Je draagt zorg voor de welgesteldheid van de te vaccineren personen op locatie. Je treedt op als aanspreekpunt voor medische vragen van alle medewerkers op locatie;
 • Draagt zorg voor een veilige werkomgeving voor personeel op medisch gebied.

Jouw profiel
Voor deze functie is een afgeronde opleiding als arts vereist en ervaring met grootschalige vaccinatiecampagnes is een pré.

 • In de functie is regelmatig sprake van hectische situaties en dit vraagt dus om stressbestendigheid, communicatieve vaardigheden en flexibiliteit (bereid om op zaterdagen te werken);
 •  Weet hoe te handelen bij collaps en anafylactische shock;
 • Je hebt een geldige BIG-registratie als basisarts;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je bent in staat bij calamiteiten probleemoplossend en adequaat te handelen;
 • Je bent stressbestendig, betrouwbaar en discreet;
 • Je handelt daadkrachtig en neemt zelf initiatieven;
 • Per direct beschikbaar.

Jouw competenties

 • Resultaatgericht
 • Stressbestendig
 • Leidinggeven
 • Flexibel
 • Proactief
 • Omgevingsbewust
 • Communicatief sterk
 • Goed in teamverband werken
 • Samenwerken

Ons aanbod
Je komt te werken bij een bevlogen team met een urgente en uiterst relevante opdracht, met collega’s die gedreven werken in een hectische omgeving en daarbij zorg hebben voor elkaar. We bieden je een salaris bruto per maand tussen € 3561,- en €4298,- (schaal 11) bruto per maand, op basis van je werkervaring. Interne kandidaten van gemeente Rotterdam en de regiogemeenten worden via een interne detachering ingezet.
Externe kandidaten worden ingezet door een flexcontract via de payroll organisatie van de gemeente Rotterdam, SSC Flex. Het betreft een tijdelijke fulltime functie voor 1 jaar, met mogelijkheid van 6 maanden verlenging.

Onze organisatie
Programma Corona GGD & GHOR Rotterdam-Rijnmond voert de (extra) taken uit op het gebied van de Covid-19 pandemie. Artsen, verpleegkundigen en adviseurs werken aan infectieziektebestrijding en zorgcontinuïteit, bijvoorbeeld door onderzoek, testen, bron- en contactonderzoek en data-analyse. We doen dat voor de 15 gemeenten in het Rijnmondgebied en met diverse partners binnen de witte kolom (aanbieders van acute- en niet-acute zorg) en daarbuiten, zoals de brandweer, politie en veiligheidsregio. De directeur Publieke Gezondheid (DPG) stuurt het programma, dat organisatorisch ingebed is in de gemeente Rotterdam, aan. De beschikbaarheid van een vaccin is een doorbraak in de bestrijding van COVID-19. De GGD Rotterdam-Rijnmond zal binnen de regio een aantal priklocaties inrichten waar in 2021 gestart wordt met de grootschalige vaccinatiecampagne.

Heb je interesse?
Voor vragen over de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen via werkenbij@rotterdam.nl.

Solliciteer nu!

Gemeente Rotterdam
Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren? Lees hier waar we waarde aan hechten.

Partners