U bent hier:

Tijdelijke opdracht: Basisarts Rotterdam-Rijnmond

Bedrijf
GGD Rotterdam
Type
ANIOS
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
GGD

Omschrijving

Wil jij als medisch eindverantwoordelijke arts bij de GGD helpen om de uitvoering van het vaccinatieprogramma op locatie in goede banen te leiden?

Jouw functie
Het jaar 2020 wordt gekenmerkt door een corona-crisis die de wereld in zijn greep houdt. In Nederland is besloten om in een (gedeeltelijke) lockdown te gaan. Maatregelen als anderhalve meter afstand, het dragen van mondkapjes in openbare ruimten, sluiting horeca, verbod op evenementen en zo veel mogelijk thuiswerken, vormen het leven van het land en haar inwoners.

Voor de regio Rotterdam-Rijnmond wordt de bestrijding van Covid-19 vormgegeven en uitgevoerd door het tijdelijke Programma Corona van de GGD en GHOR, onderdeel van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit is in zeer korte tijd een grote organisatie geworden waarin teststraten, bron- en contactonderzoek, uitbraakbestrijding, beleid en regie samen komen. De beschikbaarheid van een vaccin is een doorbraak in de bestrijding van Covid-19. De GGD Rotterdam-Rijnmond zal binnen de regio een aantal priklocaties inrichten waar in 2021 gestart zal worden met de massa vaccinatiecampagne. Om deze reden worden er Basisartsen geworven die de uitvoering van het vaccinatieprogramma op locatie in goede banen kunnen leiden.

Als Basisarts heb je het algemeen toezicht over het medische proces van de Covid-19 vaccinatiecampagne voor de regio Rotterdam-Rijnmond op één van de toegewezen priklocaties.

Takenpakket

  • Je hebt een coördinerende rol binnen de vaccinatie locatie en je bent het eerste aanspreekpunt voor vaccinatie medewerkers en medisch administratieve medewerkers.
  • Daarnaast ondersteun je collega artsen. In samenwerking met andere disciplines werk je mee en coördineer je de preventie van uitbraken bij onder andere zorginstellingen en migratie van COVID-19.
  • Je verleent advies en steun aan het gemeentelijke beleid op het gebied van gezondheidsbescherming.
  • Je ondersteunt inhoudelijk de vaccinatieverpleegkundigen in hun werkzaamheden en indien nodig begeleidt studenten en stagiaires in de dagelijkse praktijk.
  • Je onderhoudt samen met medisch eindverantwoordelijk arts, contact met de locatiemanager en de coördinator vaccinatieproces;
  • Het bijhouden van een medisch logboek per dagdeel.
  • Je draagt zorg voor de welgesteldheid van de te vaccineren personen op locatie. Je treedt op als aanspreekpunt voor medische vragen van alle medewerkers op locatie.
  • Draagt zorg voor een veilige werkomgeving voor personeel op medisch gebied.

Jouw profiel
Je bent een geschikte kandidaat indien je minimaal basisarts en BIG geregistreerd bent, dus een WO-opleiding Geneeskunde hebt afgrond, dit is een vereiste. Een pré is kennis van en ervaring in de infectieziektebestrijding, wetenschappelijk onderzoek, surveillance en/of epidemiologie. Daarnaast ben je flexibel en leergierig. Je durft vragen te stellen en je bent goed in het prioriteren van werkzaamheden. De werkomgeving is dynamisch; je hebt een flexibele instelling en je houdt ervan te schakelen tussen verschillende werkzaamheden en informatiestromen. Verder heb je empathisch vermogen, ben je proactief, communicatief vaardig en computervaardig. Natuurlijk werk je resultaatgericht en accuraat en zoek je de samenwerking met collega’s op.

Ons aanbod
Je komt te werken bij een bevlogen team met een urgente en uiterst relevante opdracht, met collega’s die gedreven werken in een hectische omgeving, en daarbij zorg hebben voor elkaar. We bieden je een salaris op basis van je werkervaring (schaal 11). Interne kandidaten van de Gemeente Rotterdam en de regiogemeenten worden via een interne detachering ingezet. Externe kandidaten worden ingezet middels een flexcontract via de payroll organisatie van de gemeente Rotterdam, SSC Flex. Het betreft een tijdelijke fulltime functie voor 6 maanden met uitzicht op verlenging.

Onze organisatie
Programma Corona GGD & GHOR Rotterdam-Rijnmond voert de (extra) taken uit op het gebied van de Covid-19 pandemie. Artsen, verpleegkundigen en adviseurs werken aan infectieziektebestrijding en zorgcontinuïteit, bijvoorbeeld door onderzoek, testen, bron- en contactonderzoek en data-analyse. We doen dat voor de 15 gemeenten in het Rijnmondgebied en met diverse partners binnen de witte kolom (aanbieders van acute- en niet-acute zorg) en daarbuiten, zoals de brandweer, politie en veiligheidsregio. De directeur Publieke Gezondheid (DPG) stuurt het programma, dat organisatorisch ingebed is in de gemeente Rotterdam, aan. De beschikbaarheid van een vaccin is een doorbraak in de bestrijding van COVID-19. De GGD Rotterdam-Rijnmond zal binnen de regio een aantal priklocaties inrichten waar in 2021 gestart wordt met de grootschalige vaccinatiecampagne.

Heb je interesse?
Voor vragen over de aanmeldingsprocedure kun je contact opnemen via werkenbij@rotterdam.nl.

Solliciteer nu!

Gemeente Rotterdam
Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren? Lees hier waar we waarde aan hechten.

Partners