U bent hier:

Hulp gezocht bij Multicenter Cohort Study

Bedrijf
Erasmus MC
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
COVID-19
Vereiste taal
Nederlands

Omschrijving

Geneeskunde Student gezocht voor hulp bij Multicenter Cohort Study

Op het moment zijn wij op zoek naar geneeskundestudenten die geïnteresseerd zijn om mee te helpen met verzamelen en verwerken van data voor de studie: High-Flow Nasal Cannula in patients with COVID-19; a prospective multicenter cohort study.

Het Erasmus MC doet momenteel samen met het Franciscus Gasthuis & Vlietland onderzoek naar optiflow bij patiënten met ernstige COVID-19. Optiflow (High Flow Nasal Cannula) is een vorm van zuurstoftherapie waarbij tot 60 liter zuurstof per minuut via een neusbril in de luchtweg van de patiënt wordt geblazen. Door optiflow toe te passen op de longafdeling en op de Intensive Care wordt gepoogd intubatie met invasieve mechanische beademing te voorkomen. Een klein cohort tijdens de `eerste golf` toonde aan dat met optiflow bij tot 40-50% van de patiënten met COVID-19 intubatie kan worden voorkomen.

Op dit moment wordt gestart met een grote multicenter prospectieve cohort studie om de resultaten van het vorige onderzoek te bewijzen, waarbij naast het Franciscus Gasthuis & Vlietland en Erasmus MC nog 8 ziekenhuizen uit de regio zullen participeren.
Wij zoeken naar enthousiaste studenten die ons willen helpen met de verzameling en invoer van de data uit verschillende ziekenhuizen in de database. Hier staat een gepaste vergoeding tegenover.

Als je belangstelling hebt voor deze vacature of graag meer wil weten, neem dan contact op met Yasemin Türk, AIOS Longgeneeskunde (y.turk@franciscus.nl).

Partners