U bent hier:

GIDS-student

Bedrijf
Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS)
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Website
www.gidsbureau.nl

Omschrijving

Wil jij ook bijdragen aan de stad Rotterdam en tegelijk jezelf ontwikkelen? Schrijf je dan in voor de GIDS-studentenpool!

Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS) is een bureau dat studenten verbindt met de samenleving en andersom.
GIDS mag zich onderdeel noemen van het Erasmus MC en is sterk verbonden met de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg en de opleiding Geneeskunde. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

GIDS heeft als voornaamste doel om geneeskundestudenten laagdrempelig te verbinden met maatschappelijke projecten, waardoor zij de kans krijgen om iets bij te dragen in de stad Rotterdam en zich tegelijkertijd te ontwikkelen.

Bij het GIDS bureau zullen allerlei typen projecten aangeleverd worden. Zo kan je bijvoorbeeld vrijwillig een dagje helpen bij een gezondheidsfestival, maar ook tegen betaling wekelijks wandelen met bejaarden. De meeste projecten zullen worden uitgevoerd door studenten uit de GIDS-studentenpool. Daarnaast zullen sommige projecten verweven worden in het reguliere bachelor curriculum (bijvoorbeeld als Community Project).

Wat houdt de GIDS-studentenpool in?
Binnen de GIDS-studentenpool zullen er regelmatig projecten aangeboden worden, waarop je kan reageren als je interesse hebt. We zullen jou vervolgens aan dit project koppelen. Er zijn zowel vrijwillige als betaalde projecten, en deze zullen eerlijk verdeeld worden onder de GIDS-studenten.

Wat wordt er van mij verwacht?
Een actieve inzet! Maar je kan verder zelf bepalen aan welke projecten of evenementen je een bijdrage wilt leveren. Er is geen minimaal aantal uur dat je aan GIDS moet besteden. Je kan dus zelf kiezen voor een project dat jou aanspreekt, wanneer het jou uitkomt!

Wat biedt GIDS jou?
GIDS biedt jou de mogelijkheid om je horizon te verbreden. Je komt op plekken in Rotterdam waar je anders nooit zou komen, en komt in contact met mensen die je anders nooit zou spreken. GIDS biedt jou met andere woorden de mogelijkheid om uit je bubbel te komen, en dingen meer in perspectief te zien. Dit is niet alleen waardevol voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, maar ook om bijvoorbeeld later als arts je patiënten beter te kunnen begrijpen. Tegelijkertijd bouw je ook nog een netwerk op in de stad. 

En wees niet bang, je zal er niet alleen voor staan. Vanuit GIDS zullen we actief begeleiding bieden in deze ontwikkeling. Daarnaast kan je jouw ervaringen altijd delen binnen de GIDS community waar jij deel van uit gaat maken. Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om door te groeien tot betaald GIDS-bestuur – wie weet word jij wel onze opvolger! 

Wie zoeken we? 
Iedere geneeskundestudent kan zich inschrijven voor de GIDS-studentenpool, dus ook eerstejaars! Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent en open staat voor nieuwe ervaringen.

Hoe word ik deel van de GIDS-studentenpool? 
Door je aan te melden via onze site, www.gidsbureau.nl! Ga naar de pagina “Ik ben student” -> “Inschrijven studenten”. 

Vereisten

 • Je bent minimaal een eerstejaars student Geneeskunde;
 • Je bent gemotiveerd;
 • Je bent nieuwsgierig;
 • Je bent openstaand voor andere leef- en denkwijzen;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je bent zelfreflecterend;
 • En je bent zelfstandig.

Wat bieden wij?

 • Mogelijkheid om in contact te komen met de samenleving (uit je bubbel kunnen komen);
 • Mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen als maatschappelijk betrokken persoon;
 • Mogelijkheid om als student al waardevolle bijdrages te kunnen leveren aan de samenleving;
 • Deelname aan eerste lichting GIDS-studentenpool;
 • Mogelijkheid om door te groeien tot betaald GIDS-bestuur/student-assistentschap;
 • Een netwerk in de samenleving;
 • Professionele begeleiding;
 • Eventuele vrijwilligersovereenkomsten/contracten worden getekend bij maatschappelijke organisaties. 

Schrijf je nu in!

Heb je vragen? mail naar info@gidsbureau.nl

Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS)
Geneeskundestudenten In De Samenleving (GIDS) is een bureau dat studenten verbindt met de samenleving en andersom. GIDS is een bestemmingsfonds van de Erasmus MC Foundation en valt zowel onder de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC als de Geneeskundefaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de Gemeente Rotterdam.

Partners