U bent hier:

Medical scribe

Bedrijf
UWV
Type
Bachelor- en masterstudenten
Locatie
Rotterdam
Branche / Vakgebied
Verzekeringsgeneeskunde
Vereiste taal
Nederlands
Start op
05 november 2020
Website
https://www.werkenbijuwvalsarts.nl/werken-als-arts

Omschrijving

Ben jij kritisch en wil je je klinische blik verder ontwikkelen? Meld je voor bijbaan aan als Medical Scribe!

Het UWV Sociaal Medische Zaken in Rotterdam zoekt per direct een nieuwe Medical Scribe voor een flexibel aantal uren per week (dit is variabel in overleg met de arts, bijvoorbeeld tussen de 8-38 uur). Voormalig Mediscal Scribe Dalit beschrijft hier haar ervaringen:

UWV is de organisatie die verantwoordelijk is voor de werknemersverzekeringen, zoals de ziektewet, WIA en WAJONG. Als iemand in aanmerking denkt te komen voor een uitkering wordt hij onderzocht door een verzekeringsarts en vaak daarna ook nog door een arbeidsdeskundige voordat er een besluit wordt genomen. 

Functie inhoud
In de functie van Medical Scribe bij UWV werk je samen met de sociaal medisch verpleegkundige en de verzekeringsarts bij de beoordeling van arbeids(on)geschiktheid van klanten. Hierbij zal je zelfstandig uitgebreide anamneses afnemen bij mensen met zowel somatische als psychische klachten, waarbij je veel aandacht geeft aan hoe deze klachten belemmerend zijn in het dagelijks leven en bij het werk. Aan de hand van de verslagen die je schrijft van deze gesprekken kan de verzekeringsarts sneller een beslissing nemen over of iemand nog arbeidsongeschikt is.

Deze bijbaan is niet alleen interessant voor de studenten die later verzekerings- of bedrijfsarts willen worden. Tijdens deze baan leer je namelijk veel van het effect van ziekte op het leven van cliënten. De verzekeringsartsen hebben de tijd om echt met cliënten te praten. Ze hebben tijdens het gesprek niet alleen aandacht voor het werk van cliënt, maar ook welke problemen cliënten ervaren in het dagelijkse leven. Ook is er veel aandacht voor problemen in de sociale sfeer, zoals financiële problemen, en levensstijl waardoor klachten mogelijk blijven bestaan of erger worden.  Dit zijn zaken waarvan in toenemende mate wordt ingezien dat het een belangrijke impact heeft op de gezondheid van patiënten, maar waar veel andere artsen geen tijd aan kunnen besteden.

Wat bieden wij?
Het samenwerken met ervaren verzekeringsartsen, is voor geneeskunde studenten een prachtige kans om hun klinische blik te oefenen. Je leert hier om niet te snel conclusies te trekken uit informatie van andere artsen of van de cliënt zelf, maar om zelf kritisch na te denken en je eigen overweging te maken. Doordat je bij medische onderzoeken bij  artsen mag zitten, doe je uit de eerste hand ervaring op van gespreksvoering door ervaren medici. Hiernaast leer je hoe je medische rapportages en brieven schrijft. Dit maakt deze bijbaan een goede voorbereiding voor niet alleen de coschappen, maar ook voor je latere carrière.

Ook de kennis die je hier opdoet over het sociale zekerheidstelsel in Nederland gaat verder dan je leert tijdens je bacheloropleiding. Ook het samenwerken met andere disciplines zoals juristen en arbeidsdeskundigen is een interessante ervaring die je anders niet makkelijk mee krijgt. 

Werkomgeving
De afdeling in Rijnmond is een fijne en gezellige afdeling. Er zijn altijd mensen aanwezig voor een gesprek, aan wie je vragen kan stellen of een kop koffie mee kan drinken. Hiernaast is de locatie goed bereikbaar OV. Je hebt redelijke vrijheid met het inplannen van je werkuren en je ontvangt ook nog een prima salaris!

Inlichtingen en solliciteren
Interesse? Stuur dan je motivatiebrief en cv naar: rene.debeer@uwv.nl voor 29 januari!

Neem hier contact op via e-mail!
 

Werken bij UWV
Bij het UWV heb je oog voor de hele mens binnen zijn sociale context. Je kijkt veel verder dan ziekte, je kijkt naar de mens als geheel. Je bent verantwoordelijk voor een gezonde toekomst van de cliënt. Je werk heeft grote impact op iemands dagelijkse leven. De uitkomst van een sociaal-medische beoordeling door de verzekeringsarts en arbeidsdeskundige van UWV kan dus grote gevolgen hebben voor iemands werk, financiën en toekomst.

Partners